Starity

Három világbajnok a Kanadai Nagydíj pódiumán

2010. június 13. 21:09   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lewis Hamilton nyerte a hetven körös Kanadai Nagydíjat. Mögötte csapattársa Jenson Button és Fernando Alonso ért be és immár másodszor aratott kettős győzelmet a Mclaren-Mercedes alakulata, hiszen a Török Nagydíjat is ugyanebben a sorrendben nyerte a csapat.

hirdetés
Három világbajnok a Kanadai Nagydíj pódiumán

Az idei nyolcadik futam, a Kanadai Nagydíj rajtja előtt mindenki a gumikról beszélt, hiszen idén először fordult elő az, hogy az élmezőnyből induló pilóták nem egyfajta keveréken rajtoltak, vagyis komoly taktikázás volt várható. S az időjárás sem könnyítette meg a versenyzők dolgát, a levegő hőmérséklete elérte a 30 fokot, míg a pálya 39 fok körüli volt.

A rajtnál minden simán ment, csak annyi változás történt, hogy Mark Webber váltócsere miatt 5 helyes rajtbüntetést kapott, így csak a 7. helyről indulhatott. A rajt után Massa és Liuzzi akadt össze, amíg Liuzzinak egy új orrkúpért be kellett mennie a boxba, addig Massa visszaesett a 23. helyre. A verseny során Massa és Liuzzi még összeakadtak, s Kubica is incidensbe keveredett a Force India egyik pilótájával. Több pilóta áthágását is vizsgálják, ők valószínűleg pénzbüntetést vagy a következő futamon rajthelybüntetést kapnak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek