Starity

Alizée hamarosan új albummal jelentkezik

2011. július 01. 19:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A babaarcú énekesnő már gőzerővel dolgozik ötödik albumán, melynek kiadását 2012 tavaszára tervezik.

hirdetés
Alizée hamarosan új albummal jelentkezik

Alizée 2000-ben tűnt fel a popiparban Moi Lolita című dalával, mellyel egész Európát meghódította. Az akkor mindössze 16 éves francia lány mindenkit elbűvölt természetes bájával és kellemes hangjával. Első albumát, a Gourmandises-t (Finomságok), mely elérte a platina minősítést, 2003-ban követte a Mes courants électriques (Elektromos rezgéseim), mely után az énekesnő kiadót váltott, valamint nem dolgozott többé Mylène Farmer-vel és Laurent Boutonnat-val.

Négy év kihagyás után, mely alatt a fiatal énekesnő férjhez ment és gyermeket szült, 2007-ben adta ki Psychédélices című lemezét a SONY gondozásában. Negyedik lemezét Edie Sedgwick színésznő és modell tragikus élete inspirálta, aki alkohol- és drogtúladagolás miatt hunyt el fiatalon. Az album 2010-ben jelent meg a Jive Recordsnál, és az Une enfant du siècle (A század egyik gyermeke) címet kapta, és Mexikóban óriási sikert aratott.

Mivel legutóbbi albuma más stílust képviselt, mint a korábbiak, ezt pedig a franciák nehezményezték, az énekesnő ötödik albumán állítólag visszatér majd gyökereihez. Alizée még ebben az évben kiad egy válogatáslemezt eddigi karrierje összegzéseként, melyen egy vadonatúj dal is helyet kap majd. Emellett vendégelőadóként feltűnik Alain Chamfort albumán, melyen a Clara veut la lune (Clara a holdat akarja) című dalban működött közre.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek