Starity

Sztárok, akik nem félnek a változástól

2011. augusztus 01. 11:11   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Összegyűjtöttünk néhány hírességet, akik a legdrasztikusabb lépéstől sem riadtak vissza annak érdekében, hogy megkaparintsanak egy filmszerepet.

hirdetés
Sztárok, akik nem félnek a változástól

Manapság Hollywoodban mindent el lehet intézni a számítógép segítségével. Így Ralph Fiennes, aki Voldemort alakítója, nem igényelt különösebb stylistot a forgatások alatt, sőt, Bill Nighy sem, aki A Karib-tenger kalózaiban alakította a hírhedt Davy Jonesot.

Vannak azonban, akik mindent megtesznek egy film kedvéért, s eldobják hiúságukat a siker érdekében. Összegyűjtöttük azokat a hírességeket, akik drasztikus változáson mentek keresztül egy-egy szerep kedvéért.

1. Charlize Theron

A szépséges színésznő 2003-as A rém című filmje kedvéért csúnyult el borzalmasan. A már-már felismerhetetlenségig eltorzított színésznő csaknem tíz kilót szedett fel magára a sorozatgyilkos karaktere kedvéért. Theron változása nem volt hiábavaló, ugyanis Oscar-díjjal jutalmazták.

2. Christian Bale

A walesi születésű Bale 2003-ban nyújtott áttörő alakítást A gépész című filmjében, melyben több mint 30 kilótól szabadult meg. A csontsoványra fogyott színész szervezete számára megerőltető volt a drasztikus fogyókúra, ám a siker nem maradt el: a filmet több díjra is jelölték, és öt díjat meg is nyert.

3. Jared Leto

A 30 Seconds to Mars frontemberétől sosem állt távol a színészet: tehetségét már a Rekviem egy álomért című drámában is bebizonyította. 2007-ben azonban drasztikus változásra szánta el magát: a Chapter 27 című krimi miatt 30 kilót szedett magára, ezzel alaposan megdöbbentve a rajongókat. A zürichi filmfesztiválon ugyan Leto besöpört egy díjat alakítása miatt, a kritikusokat maga a film nem ragadtatta el túlságosan.

4. Matt Damon

Legutóbb a Bourne-filmek sztárja, Matt Damon esett át némi „beavatkozáson”: a színész hajától szabadult meg legújabb filmje, az Elysium kedvéért. A meghökkentő változást július 20-án mutatta meg Damon a nagyvilágnak, amikor Vancouverben lencsevégre kapták. A produkcióban Matt Jodie Fosterrel játszik együtt, és a film 2013-ban kerül a mozikba.

5. Vanessa Hudgens

A High School Musicallel ismertté vált Vanessa híres volt hajkoronájáról, azonban mégis megvált tőle legújabb szerepe kedvéért. A sztár be szeretné bizonyítani, hogy több egy Disney-csillagnál, így nemcsak rövid frizurájáról, hanem újabban pluszkilóiról is ismeretes. A Gimme Shelterben nem éppen modellalkatát lehet majd megcsodálni, hiszen a filmben egy kitagadott tinédzsert alakít.

6. Renée Zellweger

Renée minden idők egyik legismertebb filmje miatt esett át változáson. A 2001-es Bridget Jones naplója csaknem 29 jelölést és 8 díjat kapott – köszönhetően a színésznő bravúros alakításának. Természetesen a tökéletességhez elengedhetetlen volt a hétköznapi alkat, s mivel a rendező szerint Zellweger túl „csontos” volt a válogatás során, így magára szedett tíz kilót.

7. Timothy Olyphant

Az Emmy-díjas színész – Matt Damonhoz hasonlóan – félhosszú hajától szabadult meg a Hitman című film kedvéért. A 47-es ügynökről szóló akciófilm azonban nem aratott osztatlan sikert a kritikusok körében, habár a rajongóknak tetszett. Timothy azóta többször is megnövesztette a haját, s nem riad vissza attól, hogy változtasson magán valamit épp aktuális szerepe kedvéért.

8. Tom Hanks

Az örökzölddé vált Számkivetett című filmben Hanks alaposan próbára tette a szervezetét. A színész 25 kilótól szabadult meg a forgatások során, hogy élethűen tudja alakítani a szigetre sodródott, éhező férfit. A film megkezdése előtt viszont néhány kilót híznia kellett a szerepe kedvéért. A színész csak halat és zöldséget ehetett a diéta alatt, valamint napi rendszerességgel kellett sportolnia.

9. Keira Knightley

A vékonyságáról elhíresült színésznő 2005-ben esett át változáson, amikor megvált gyönyörű hajkoronájától. A stílusváltás egyetlen nap alatt történt, mivel a Büszkeség és balítélet forgatásainak végeztével Knightley levágatta haját soron következő filmje, a Domino kedvéért. A filmben Keira a híres fejvadászlányt, Domino Harvey-t formálta meg. A színésznőnek még egy évvel később is póthajat kellett viselnie A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse című filmben, ami a jelenetek alatt észre is vehető.

10. Eric Bana

A színész 2000-ben esett át hihetetlen változáson, amikor ugyanis több mint harminc kilóval lett gazdagabb. Bana bármit megehetett, amit megkívánt, míg néhány hónap alatt elérte a megfelelő testsúlyt. A 2000-ben készült Chopper – A kegyetlen című alkotásban Eric Mark Readet formálta meg, aki saját önéletrajzot írt, mialatt börtönben élt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek