Starity

A filmvilág legismertebb latexruhái

2011. augusztus 04. 16:04   |   Szerző: szavy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A különböző témájú és stílusú filmeket időnként egy-egy csinos színésznő testhezálló, fekete latexruhája teszi még látványosabbá.

hirdetés
A filmvilág legismertebb latexruhái

A férfiak legnagyobb örömére a színésznők időnként egy-egy szerepben testhezálló, fekete latexruhában domborítanak. Ki ne emlékezne például Michelle Pfeifferre Macskanőként a Batman visszatér című filmből, vagy a Mátrix-trilógiában a Trinityt megformáló Carrie-Ann Moss fekete lakkszerkójára?

Az alábbi összeállításban az utóbbi évek sikerfilmjeinek legismertebb fekete bőrcuccairól szólunk.

10. Charlize Theron a 2005-ös Aeon Flux filmben húzta magára az azonos nevű főszereplő fekete, testhezálló ruháját. A történet a jövőben, 400 évvel később játszódik, amikor a Föld lakosainak túlnyomó részét egy vírus elpusztította. Csak egy elzárt város menekült meg. Aeon egy ügynök, aki azt a feladatot kapta, hogy meg kell ölnie egy kormányzati vezetőt. A film 62 millió dollárból készült, és valamivel több mint 52 millió dollár bevételt hozott a készítőknek.

9. A G. I. Joe: A kobra árnyéka (G.I. Joe: The Rise of Cobra) esetében a lista legfrissebb filmjéről van szó. A 2009-es sci-fi filmben Sienna Miller Bárónőként, azaz Ana Lewisként ölti magára a fekete ruhát. G. I. Joe szuperkommandó-csapata a Kobra nevű titkos szervezet ellen harcol, akik káoszba szeretnék taszítani a világot. A film a kritikusoktól leginkább negatív véleményt kapott, ennek ellenére 302,5 millió dolláros bevételt termelt (175 millió dollárból készült).

8. Halle Berry a listán ezúttal az X-Men-filmekben alakított Stormként szerepel, azonban az ő esetében mindenképp meg kell említeni a Macskanő-jelmezt is. A képregény-adaptációból készült film szereplői emberfeletti képességekkel rendelkező mutánsok, amelyeket az emberiség védelmének megóvására használnak fel. A 20th Century Fox neve alatt megjelent trilógia összesen 395 millió dolláros költségvetésből készült, és ennek többszörösét, körülbelül 1 milliárd 160 millió dollárt termelt.

7. Emmanuelle Vaugier a 2008-as Egy szőkénél jobb a kettő (Blonde and Blonder) című filmben volt látható fekete lakkszerelésben, amikor egy idősebb férfi irodájában vonaglott. A filmben egyébként Pamela Anderson és Denise Richards a két főszereplő, a történet szerint pedig – nem meglepő módon – két buta szőkét játszanak, akik rengeteg kalamajkába keverednek. A mozi kifejezetten alacsony költségvetésűnek számít a maga 8 millió dollárjával, azonban ehhez képest nagyon is sikeresnek mondható, hiszen világszerte 779 millió dollárt hozott a konyhára.

6. Elizabeth Hurley a 60-as években játszódó Austin Powers-filmek első részében, az Őfelsége titkolt ügynökében (Austin Powers: International Man of Mystery) nyomozgatott Dr. Genya ellen fekete ruhában. A vígjáték (csak az első rész) – amelyet leginkább egy kétballábas James Bond-paródiához lehetne hasonlítani – 16,5 millió dollárból készült, és közel 68 milliót dollár bevételt hozott.

5. Carrie-Anne Moss a nagy sikerű Mátrix-trilógiában személyesítette meg Trinity karakterét. A sci-fi film olyan jövőbeli világot mutat be, mely valójában szimulált valóság a mesterséges intelligenciával rendelkező képeknek köszönhetően. A filmből később képregények és videojátékok is készültek. A trilógiába összesen 323 millió dollárt fektettek, és több mint 1,6 milliárd dollár bevételt ért el.

4. Az Uma Thurman által megformált Bosszúállók című filmben szereplő Emma Peel fekete, öves ruhája is a legismertebbek közé tartozik. A történet egy olyan férfiról szól, aki az időjárás fölötti manipulációval szeretne világuralomra törni, Emmy Peel (Uma Thurman) és John Steed (Ralph Fiennes) ügynökök pedig ezt próbálják megakadályozni. Az 1998-as film, amelyben igazán nagy nevek szerepelnek, 60 millió dollárból készült, 48,55 millió dolláros hasznot hozott.

3. A dobogó harmadik fokát Kate Beckinsale és az általa alakított Selene foglalja el. Az Underworld-quadrológia (Kate az első két részben szerepel, majd a 2012 elején érkező negyedik részben tér vissza) érdekessége, hogy részben Magyarországon forgatták. A farkasemberekről és vámpírokról szóló filmben Selene olyan vámpírlány, aki egy összeesküvést derít fel. A négy részből álló film 107 millió dollárból készült, és az eddig bemutatott három epizód 298 millió dollár bevételt hozott.

2. A második helyen egyenesen négy színésznő is helyet kapott a Jay és Néma Bob visszavág című filmből: Ali Larter, Shannon Elizabeth, Eliza Dushku és Jennifer Smith (a képen balról jobbra). Az egész nap a bolt előtt szobrozó Jay és Bob épp Hollywoodba tartanak, amikor találkoznak a négy barátnővel. A lányok felveszik a két fiút az autójukkal, cserébe viszont azt kérik, hogy raboljanak el egy majmot, miközben ők egy gyémántot szeretnének ellopni. A film 22 millió dollárból készült, és közel 34 millió dolláros bevételt ért el, ám ennek ellenére a 2000-es évek egyik legnépszerűbb filmjéről van szó.

1. Talán a leghíresebb fekete, testhezálló ruha a Michelle Pfeiffer által megformált, Tim Burton-féle Batman-filmek második részében, a Batman visszatér (Batman Returns) című részben megjelenő Macskanőhöz kapcsolható. Batman épphogy megszabadul ellenségétől, Jokertől, máris megzavarja a szálakat a Macskanő, akiről azt is nehéz eldönteni, hogy kinek az oldalán áll. Az 1992 nyarán bemutatott film 80 millió dollárból készült el, és közel 267 millió dollár bevételt hozott.

A lista egyéni összeállítás, ebből adódóan a sorrend az egyének nézőpontjából kifolyólag más-más lehet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek