Starity

Jay-Z és Kanye West az iTunes rekorderei

2011. augusztus 17. 20:08   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vasárnap este megdőlt az iTunes internetes zeneáruház rekordja. Jay-Z és Kanye West új albumát a megjelenés utáni héten 290 ezren töltötték le.

hirdetés
Jay-Z és Kanye West az iTunes rekorderei

Kanye West és Jay-Z közös albuma, a Watch the Throne az USA-ban rekordot döntött. Eddig a Coldplay nevű együttes dala, a Viva la vida állt az élen 282 ezer letöltéssel, ám vasárnap este ez megdőlt a két rapper közös albuma miatt – írta a Billboard zenei magazin kedden.

A megjelenés utáni első héten 290 ezren töltötték le a nagy sikerű albumot, ezért volt is mit ünnepelni. Miamiban a lemezbemutatót ünneplő partin Jay-Z 250 ezer dollárt költött csak pezsgőre (46,8 millió forint), és borravalóra 50 ezret adott ki. A rapper bőven megengedheti magának, mivel a Forbes pénzügyi magazin szerint Jay-Z tavaly 37 millió dollárt keresett (6,9 milliárd forint), eszerint ő a legkeresettebb hiphop előadó napjainkban.

Az album kizárólag augusztus 8–11-ig volt elérhető az iTunes oldalán, de úgy látszik, négy nap alatt máris közönségkedvenccé vált.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek