Starity

Gyereksztárok — hol tartanak most?

2011. augusztus 19. 11:11   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Összegyűjtöttük a legnépszerűbb gyereksztárokat, akik a 80-as és 90-es években elsöprő sikereket arattak egy-egy sorozattal vagy filmmel. Vajon hol tartanak most?

hirdetés
Gyereksztárok — hol tartanak most?

Ki ne emlékezne a rosszcsont Richie Rich kalandjaira, Addamsék antiszociális gyermekeire, vagy éppen az örök kalandor Olsen lányokra? Ezúttal összegyűjtöttük azokat, akik még gyermekkorukban tettek szert hatalmas hírnévre. Sokakra természetesen „ráragadt” a karakter, s nem tudnak szabadulni a skatulyáktól, ám annyi bizonyos, hogy egy-egy szerződéssel sorsuk örökre megpecsételődött.

Sarah Polley

Karakterének, Sara Stanley-nek köszönhetően vált ismertté a Váratlan utazás című sorozat jóvoltából. Már négyévesen kamerák előtt állt, amikor a Disney felkarolta, s a Varázslatos Karácsony című filmben szerepelhetett. Négy évvel később pedig már főszerepet kapott. Az évek során gyönyörű nővé cseperedett, rengeteg jelölést kapott és több díjat be is zsebelt. 1999-ben főszerepet játszott Katie Holmes és Timothy Olyphant oldalán Doug Liman Nyomás! című filmjében. 2004-ben még többen megismerhették, amikor szerepet kapott a nagy sikerű horrorfilmben, a Holtak hajnalában, két évvel ezelőtt pedig Jared Leto elmeháborodott szerelmét, Elise-t alakította. Jelenleg is színészkedik, magánélete pedig rendben van.

Christina Ricci

A kaliforniai születésű Riccit mindenki ismerheti az Addams Familyből. A nagy sikerű vígjátékban a kissé mizantróp Wednesday karakterét alakította. Sokan ráragasztották az évek során a „sötét” jelzőt, ám változatos filmjeivel bebizonyította, hogy nem lehet beskatulyázni. Az 1993-as Addams Family 2. után komolyabb filmek következtek: szerepelt Az Álmosvölgy legendájában Johnny Depp oldalán, a 2003-as A rémben Charlize Theron mellett, 2006-ban pedig egy romantikus vígjátékban kecsegtethette meg tudását James McAvoyjal. A színésznő nemrég fejezte be Bel Ami című filmjét, jelenleg Santa Monicában él, két évvel ezelőtt pedig eljegyezték.

Mary-Kate és Ashley Olsen

A lányok először az 1992-es Irány a nagyi! című tévéfilmben tűntek fel, majd ezt követték az olyan filmek, mint a Kettőn áll a vásár, Párosban Párizsban és az Ikertúra. A filmek rendre sikert arattak, bár a kritikusokat nem győzték meg. Ennek ellenére könnyedén belopták magukat az emberek szívébe, s temérdek rajongót gyűjtöttek. 2006-ban a Badgley Mischka arcai lettek, majd saját kollekciót dobtak a piacra. A PETA többször is kritizálta a testvérpárt, mondván a The Row nevet viselő kollekcióban előszeretettel használnak bundát. Mary-Kate nemrég szerepet kapott A szép szörnyeteg című romantikus drámában, azonban Ashley-t 2004 óta hidegen hagyja a színészet.

Max Elliott Slade

A pasadenai születésű színész 1989-ben debütált a filmvásznon. Nevéhez leginkább a Három nindzsa-trilógia köthető, mellyel sikert sikerre halmozott. A forgatásoknak köszönhetően megtanulta a legtöbb keleti harcművészet fortélyát. Szerepelt az Apollo 13-ban és Steve Martin Parenthood című sorozatában is. A filmek után visszatért az egyetemre, s jógatanár lett. Remek barátságot ápolt Leonardo DiCaprióval, azonban Leo karrierjének beindulása végett a kapcsolatuk megszakadt. 2011-ben visszatért a gyökereihez, s ismét harcművészetet tanul.

Taylor Momsen

A The Pretty Reckless énekesnőjét ma már talán mindenki a zenéje miatt szereti, pedig egykor ő is gyerekszínészként kezdte. A 2000-ben készült A Grincs című filmben alakította a kedves és naiv Cindy Lou karakterét. 2010-ben debütált bandája első albuma, a Light Me Up, s ugyanebben az évben a New Look arca lett. 2007 óta a Gossip Girl pletykásai közé tartozik, ám nemrég bejelentette, hogy felhagy a színészettel, mivel sokkal inkább szeretne zenei karrierjére koncentrálni. Taylor hírhedt vad koncertjeiről és botrányos viselkedéséről.

Macaulay Culkin

Az 1980-as születésű színész neve mindenki számára ismerős, hiszen ő alakította Kevin karakterét a Reszkessetek, betörők! című sikerfilmben. A mára már örökzöld alkotássá vált karácsonyi film óta azonban sok minden megváltozott Culkin élete körül. Kábítószer-visszaélés miatt többször is letartóztatták és vádat emeltek ellene. Ez köszönhető annak, hogy egy ideig függetlenül élt a szülei pereskedése miatt. 1998-ban megnősült, ám két évvel később el is vált. A színész nemrég A királyság című sorozatban tűnt fel, most viszont úgy hírlik, szerepelni fog a Service Man című akciófilmben.

Drew Barrymore

1978-ban debütált először a Hirtelen szerelem című tévéfilmben, ám sokak számára csak az E.T. – A földönkívüli, valamint a Tűzgyújtó című filmekkel vált ismertté. Karrierje töretlenül ívelt felfelé, s 1995-ig több mint egy tucat filmben szerepelt. Serdülőkorában a tanulás mellett természetesen folytatta a színészkedést: szerepet kapott a Donnie Darkóban, az 50 első randiban, ám az igazi áttörést sokak szerint a Charlie angyalai jelentette számára. Drew a romantikus filmek hercegnője, ugyanis többnyire szerelmes komédiákban tűnik fel. Jelenleg az Everybody Loves Whales című filmben formálja meg Rachel Kramer karakterét.

Elijah Wood

Sokan fel sem ismernék a fotó első felén látható kisfiút. Bizony, Elijah Woodról beszélünk! A színész először a Vissza a jövőbe második részében tűnt fel, még 1989-ben. A hírnevet viszont csak tíz évvel később szerezte meg, hála a Deep Impact című katasztrófafilmnek. 2001-ben A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetségében kapott főszerepet, s ezzel a filmmel mindenki számára ismert lett. Szerepelt az Egy makulátlan elme örök ragyogásában, a Huligánokban és a Sin Cityben is. Többször is hangját adta animált szereplőknek: ő szólaltatja meg Nine és Mumble karaktereit is. Jelenleg a Kincses szigeten, a Táncoló talpak második részén, valamint A hobbiton dolgozik.

Jennifer Connelly

A Rekviem egy álomért sztárja a Volt egyszer egy Amerika című filmben szerepelt először, s Deborah fiatalkori énjét formálta meg. A színésznő gyermekkora kevésbé telt olyan zsúfoltan, mint kolléganőjének, Drew Barrymore-nak, azonban így is szép eredményeket ért el. Az ezredfordulóra már mindenki ismerhette a nevét az olyan filmeknek köszönhetően, mint a Hét perc a Mennyországban és a Fogd a nőt és ne ereszd. Nemrég Bradley Cooper oldalán tűnt fel a Nem kellesz eléggé című romantikus filmben, s 2011-ben fejezete be A dilemma című produkcióját, melyben Winona Ryderrel és Kevin Jamesszel játszott együtt.

Jerry O'Connell

Vern Tessio karakterével szerepelt a filmvásznon először, mégpedig az Állj mellém című drámában. A színész 1988 és 1993 között két sorozaton is aktívan dolgozott, ám a sikert mégis a Jerry Maguire – A nagy hátraarc és a Vad kanok című filmek hozták meg számára. 2007-ben feleségül vette Rebecca Romijnt, s azóta két gyermekkel áldotta meg őket a sors. Jerry jelenleg sokkal inkább élvezi az apaszerepet, mint a színészetet, azonban naptára még mindig be van táblázva.

Kirsten Dunst

A színésznő nagyon korán kezdte szakmáját, hiszen háromévesen már modellkedett és televíziós reklámokban szerepelt. Mindenki számára ismertté 1993-ban vált, amikor szerepet kapott Tom Cruise és Brad Pitt mellett az Interjú a vámpírral című filmben. Alakításáért Arany Glóbuszra jelölték. Előtte azonban egy Woody Allen-filmben mutatkozott be, majd a Hiúságok máglyájában is kapott egy kisebb szerepet. A gyermeki évek után új oldalát mutathatta meg Tobey Maguire oldalán a Pókember című akciófilmben. Jelenleg több vígjátékon is dolgozik, ami előnyére válhat, hiszen az elmúlt években nem volt túlságosan aktív. Idén ismét belekóstolt a modellszakmába, mivel a Bulgari arca lett.

Kieran Culkin

A Culkin család másik tagja. Kieran leginkább a gyerekszínészek-kategóriába sorolható, mivel idősebb korára kevesebb filmajánlatot kapott. Először bátyja, Macaulay oldalán tűnt fel a Reszkessetek, betörők! első és második részében, majd szerepelt az Árvák hercege és A csaj nem jár egyedül című filmekben is. 2002-ben törés következett be a karrierjében, és a filmvászonra csak hat évvel később, 2008-ban tért vissza. Két évvel később a Scott Pilgrim a világ ellen című vígjátékban alakította Wallace karakterét. 2011-et pedig büszkén nevezheti a visszatérése évének, hiszen jelenleg három filmen is dolgozik.

Jason Bateman

A sármos színész is fiatalként kezdett a színészettel foglalkozni, mégha nem is gondolnánk. Jason az 1974-es A farm, ahol élünk című sorozatban alakította James Cooper karakterét. A nyolcvanas években több, hazánkban kevésbé ismert sorozatban tűnt fel mellékszereplőként, és néhány sikeres műsorban vendégszereplőként is. Karrierje azonban igazából a 2000-res évek közepén indult be. A Szakíts, ha bírsz és a Juno után sorra kapja a jobbnál jobb felkéréseket. Legutóbb a Förtelmes főnökökben láthattuk Jason Sudeikis és Charlie Day oldalán, nemrég a Paulban alakította Zoil ügynököt, most pedig a hamarosan debütáló Testcserében játszik együtt Ryan Reynoldsszal. Kedvesét, Amanda Ankát 2001-ben vette feleségül, és egy gyermekük született. A színész, amellett, hogy gyermeket nevel, igyekszik minél jobban teljesíteni munkájában is.

Lindsay Lohan

A botrányhősnő – ahogyan ma ismerjük. Pedig a 25 éves színész-énekesnő korántsem volt ennyire felelőtlen. 1998-ban az Apád, anyád idejöjjön! című családi vígjátékkal – melyben dupla szerepben láthattuk – sokak szívét elnyerte. 2001-ben kisebb szünetet tartott, ekkor az énekesi pályára fókuszált. Egy évvel később szerződést kötött a Casablanca Kiadóval, s olyan nagy sikernek örvendő számokat adott ki, mint például a Rumors. Lindsay filmes karrierje azonban 2003-ban indult be igazán: miután szerepet kapott a Bajos csajokban, megkapta a Kicsi kocsi – Tele a tank, valamint a Cserebere szerencse főszerepét. Az élete azonban rohamosan közelített a csőd felé. Többször is letartóztatták ittas vezetés és drogfogyasztás miatt. Legutóbb ékszerlopás miatt kényszerült bíróság elé, 2011 nyarán pedig házi őrizetben kellett töltenie egy teljes hónapot.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek