Starity

10 színész, aki még nem kapott Oscar-díjat

2011. augusztus 19. 17:05   |   Szerző: House Of Wax

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Összegyűjtöttünk tíz olyan színészt, aki, bár már több filmben is bizonyította tehetségét, valamiért mégsem érdemelte ki a Filmakadémia szerint a szobrocskát.

hirdetés
10 színész, aki még nem kapott Oscar-díjat

Az Oscar-díj Amerika legrangosabb filmművészeti díja, amit már 1929 óta osztogatnak a sztárok tehetsége miatt. A díjakat minden év februárjában, látványos gálával ünneplik meg és osztják ki az arra érdemes színészeknek és színésznőknek. Akkor vajon miért van az, hogy a lentebb felsorolt tehetségeket még nem jutalmazták meg vele?

Johnny Depp

Eddig háromszor jelölték Oscar-díjra, de még egyszer sem sikerült megkapnia, pedig a színész napjaink egyik legkarizmatikusabb egyénisége. Nevéhez olyan kulturális alkotások fűződnek, mint az Ollókezű Edward, a Félelem és reszketés Las Vegasban vagy akár a Karib-tenger kalózai aminek negyedik részét idén mutatták be és többszörösen is megdöntötte az amerikai kasszák átlag bevételét.

Brad Pitt

Az első Oscar-jelölését 1996-ben kapta, a 12 majom című film mellékszerepérét, valamint jelölést kapott 2008-ban is a Benjamin Button különös élete című filmben nyújtott zseniális alakítása miatt. A Filmakadémia azonban sem a Jesse James meggyilkolásáért, sem pedig a Becstelen Brigantykért nem jutalmazta a színészt, pedig ezekben a filmekben nyújtotta tehetsége miatt többszörösen is megérdemelte volna a díjat.

Edward Norton

Az 1969-ben született színészt – az előbb említett Brad Pitthez hasonlóan – kétszer is jelölték Oscar-díjra. Egyszer 1997-ben A legbelső félelém című filmben nyújtott tehetsége miatt, később pedig 1999-ben az Amerikai história X-ért. Ám ezek közül sajnos egy díjat sem sikerül beszereznie, és azóta a Filmakadémia nem is jelölte Oscar-díjra a színészt.

Robert Downey Jr.

1993-ban jelölést kapott, mert zseniálisan játszotta el Charlie Chaplin szerepét. De sajnos nem volt szerencséje megnyerni a díjat. Ezután sok-sok évig nem is jelölték, hiszen drogproblémákkal küszködött és ez idő alatt semmi jelentőset nem alkotott a filmvilág számára. 2009-ben azonban, betegségéből való kilábalása után, ismét Oscarra jelölték a Trópusi vihar című film miatt, ám ebben az évben sem sikerült elnyernie a díjat.

Tom Cruise

Tom Cruise-t eddig összesen háromszor jelölték Oscar-díjra. A színészt kezdetben sokan csak külseje miatt ítélték meg jó színésznek, később azonban bizonyította, hogy sokkal több, mint egy cuki arc. Olyan sikerfilmekben mutatta meg tehetségét, mint a Top Gun, Koktél, Interjú a vámpírral, Mission: Impossible vagy akár a Különvélemény.

Bruce Willis

Hihetetlenül hangzik, de neki még csak jelölést sem osztott a Filmakadémia. Pedig egy hatalmas névvel van dolgunk, hiszen ha bárki meghallja Bruce Willis nevét, tudja, kiről is van szó. Olyan nagy alkotásokban szerepelt eddig, mint a Drágán add az életed-filmek, a Ponyvaregény, Az ötödik elem, Armageddon, Bérgyilkos a szomszédom vagy az új 2010-es év egyik legnagyobb szenzációjában, a Feláldozhatók című filmben.

Ralph Fiennes

A kilencvenes években két jelölést is magáénak tudható Ralph sajnos nem tudta aranyszoborra váltani jelöléseit. Pedig nagyszerű alakítást nyújtott a Pókban, A napfény ízében, A vörös sárkányban, A felolvasóban és az Erőszakikban is. És akkor még említést sem tettünk a Harry Potter-filmekről.

Ed Harris

Eddig négyszer jelölték Oscar-díjra, többek között a Pollock című életrajzi regényben nyújtott alakításáért. De sajnos a négy jelölésből egyetlen egy Oscar-szobrocskát sem tudhat megáénak. Pedig mindig színvonalas filmekkel és zseniális alakításokkal varázsolja el rajongóit és a kritikusokat is egyaránt.

Gary Oldman

Hihetetlen, hogy ez a hatalmas színészikont még soha nem jelölték. Pedig a Draculában, a Leon, a profiban vagy éppen az Ötödik elemben nyújtott tehetsége miatt már nagyon is kijárna neki minimum egy díj.

Harvey Keitel

Már több tucat kultuszfilmben bizonyította tehetségét, ám eddig csak egyszer – 1992-ben –, Bugsy című filmje miatt jelölték a híres díjra, amit végül nem sikerült elnyernie.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek