Starity

Joe McElderry új albummal jelentkezik

2011. augusztus 22. 21:09   |   Szerző: minilivi

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 2009-es X Factor győztesének második albuma augusztus 22-én, a mai napon jelent meg az Egyesült Királyságban a Decca Records kiadásában.

hirdetés
Joe McElderry új albummal jelentkezik

Joe McElderryről először 2009-ben hallhatott a nagyvilág, amikor megnyerte Anglia egyik legnevesebb tehetségkutatóját, az X Factort. Joe a győzelem után sem tétlenkedett, hiszen 2010-ben debütált első albuma, a Wide Awake. A korongon többek között olyan dalok kaptak helyet, mint Miley Cyrus The Climb című slágerének feldolgozása – amellyel mellesleg a brit énekes óriási sikert aratott az X Factor fináléjában –, az Ambitions vagy a Someone Wake Me Up.

A Wide Awake megjelenése után egyre kevesebbet hallhattunk a fiatal tehetségről, azonban 2011 nyarán ismét megmutatta képességeit a világnak. Ekkor ugyanis Nagy-Britannia kedvence megnyerte az ITV1 Popstar to Operastar műsorát (nem is akárhogy, hiszen a közönség 80%-a rá voksolt), majd nem sokkal később bejelentette új albumának érkezését.

Joe egy kisvárosi fiúként csupán álmodott ilyen sikerről. Most azonban – tanulva a legnagyobb és legtapasztaltabb zenészektől – a 20 éves énekes felkészült arra, hogy belekezdjen egy kihívásokkal teli zenei projektbe. Nyers tehetségének, rajongóival kialakított szoros kapcsolatának, illetve előadóművészi rátermettségének segítségével máris egy újabb lépcsőfokot ért el pályafutásában.

„A 2009-es X Factorban aratott győzelmem óta egy elképesztő utazás részese vagyok. Az új albumom egy pillanatfelvétel arról, hol is tartok jelenleg, és nagyon izgatott vagyok a lehetőség miatt, hogy rögzíthetek és előadhatok néhány dalt ebből a csodálatos repertoárból. Remélem, hogy az emberek csatlakozni fognak hozzám a zenei utazásomban” – nyilatkozta McElderry.

„Az album neve Classic, klasszikus zenékkel, klasszikus repertoárral, dalokkal, amiket mindenki ismerni fog.”

A lemez Írországban debütált először – augusztus 19-én –, majd három nappal később Angliában is kiadásra került.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek