Starity

Angelina Jolie az aknamentesítésért

2011. augusztus 24. 20:08   |   Szerző: judy91

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Angelina Jolie és családja múlt vasárnap látogatást tett a HALO globális főhadiszállásán Skóciában.

hirdetés
Angelina Jolie az aknamentesítésért

Angelina Jolie és párja, Brad Pitt hosszú ideje a HALO támogatói közé tartoznak, számos projektet látogattak már meg az aknák által veszélyeztetett országokban. Anyagi támogatásuknak köszönhetően, amely több százezer fontot tesz ki, a HALO humanitárius aknamentesítő csapatokat állíthatott fel Kambodzsában, Srí Lankán, Koszovóban és Afganisztánban is. A színésznő első alkalommal látogatott el a főhadiszállásra, ahol lehetősége volt részt venni egy általános tájékoztatón, amelyet a HALO magasabb rangú munkatársai tartottak a jelenlegi taposóakna-problémáról.

Guy Willoughby, a HALO Trust társalapítója és igazgatója így nyilatkozott: „Nagyszerű lehetőség volt számunkra beszélgetni a projektek során, és megtervezni az aknamentesítési prioritásunkat a jövőre nézve – azaz feltérképezni, hogy a különböző országokban mely közösségeknek van a leginkább szükségük a támogatásunkra.”

A színésznő rendkívül hálás volt, amiért betekintést nyerhetett a szervezet működésébe. „Kiváltság volt számomra, hogy ellátogathattam a HALO főhadiszállására, és találkozhattam az elkötelezett munkatársaikkal. A háború következményeképp a HALO aknamentesítési törekvései alapvető fontosságúak a biztonságos visszatérés és a közösség felépítésének biztosításához.”

A HALO Trust egy politikától és vallástól független brit jótékonysági és amerikai nonprofit szervezet. Feladatuk, hogy eltávolítsák a háború által hátrahagyott romokat, főként a taposóaknákat és a fel nem robbantott lőszereket, amelyek esetlegesen veszélyeztethetik a lakosságot. 1988-ban alapították, ez volt az első ilyen humanitárius aknamentesítő szervezet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek