Starity

Sarah Michelle Gellar testképzavarban szenved

2011. szeptember 22. 12:12   |   Szerző: Brittany

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Buffy a vámpírok réme sorozat sztárja bevallotta, hogy sosem néz tükörbe, mert egy dysmorphophobia nevű betegsége van.

hirdetés
Sarah Michelle Gellar testképzavarban szenved

Sarah Michelle Gellar sokakat meglepett, amikor kijelentette, hogy erős testképzavarban (BDD – body dysmorphic disorder / dysmorphophobia) szenved. Azt is bevallotta, hogy tinédzser kora óta még a tükörbe sem nézett bele nagyon sokáig. A Buffy a vámpírok réme című sorozat egykori főhőse elmagyarázta, hogy ez a betegség olyan pszichológiai állapot, amely miatt túlságosan aggódik valaki a megjelenése és a teste miatt. A dolog akár depresszióhoz is vezethet, és egy idő után az ember retteg a saját tükörképétől is.

Ő maga akkor jött rá erre az egészre, amikor egy sminkes barátja megkérdezte tőle, hogy miért nem nézi meg magát soha a tükörben. A színésznő ekkor gondolta végig, hogy milyen szeretne lenni, majd rájött, hogy szinte azt sem tudja, hogy most hogy néz ki, hiszen sosem nézte meg magát igazán.

Miss Gellar azonban ma már mást helyez előtérbe. A 34 éves színésznő elmondta, hogy számára a lánya, Charlotte a legfontosabb, és szeretné, ha ő nem kerülne ilyen állapotba. Már fiatalon meg akarja neki tanítani, hogy el kell fogadnia önmagát, úgy, ahogy van.

„Nő vagyok. Testképzavarom van. Sok nő szenved ebben a betegségben. Viszont ember vagyok, és édesanya. Ha szülő vagy, teljesen megváltozik az értékrended. Meg kell változnia. Most már más fontos számomra, nem a külsőm” – mondta el őszintén Sarah.

Ahhoz képest, hogy a színésznő nem tartja magát csinosnak, a The CW új sorozatában, a Ringerben igazán bomba formában mutatkozik.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek