Starity

Hogyan legyünk fittek reggelente?

2011. október 09. 18:06   |   Szerző: Elody

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szól a vekker, ébredés, ásítozás. Hiába a mosakodás és a reggeli, hiszen azok után is nyűgös vagy, és legszívesebben otthon maradnál. Ha így kezdődnek a napjaid, ideje feldobni valamivel őket!

hirdetés
Hogyan legyünk fittek reggelente?

Egész nap ingerlékeny vagy aluszékony vagy, és nem segít rajtad egy löket kávé sem? Hiába alszol eleget, úgy érzed, mintha egy percet sem pihentél volna? Adunk néhány tippet, melyekkel üdébbnek és frissebbnek fogod érezni magad reggelente mint valaha!

1. Ne maradj fent túl sokáig!

Tudjuk, hogy unalmas, és mindig ezt mondják, de tényleg így van! A szervezetnek szüksége van a pihenésre, hogy másnap reggel fitten ébredj. Az egészséges alvás titkairól már írtunk, ennek fényében hétköznapokon maximum tízig maradj fent, ha idősebb vagy, esetleg 11-ig. Igyekezz legalább 8 órát aludni. Ha több műszakban dolgozol, ehhez a nyolc órához igazítsd magad, hogy ne okozzon problémát a sok munkahelyi stressz.

2. Ne problémázz azon, hogy valamit elfelejtettél!

Fekvés közben jó, ha végiggondolod, mi történt veled aznap, de ne szorongj a kínos szituációk, az elfelejtett házi feladatok vagy el nem végzett teendők miatt. Majd felkelsz pár perccel korábban, de alvásidőben ne ilyeneken agyalj! Próbáld kiszorítani a lefekvés előtti percekből azokat a pillanatokat, melyekben napközben kényelmetlenül érezted magad.

3. Nyújtózkodj!

Ne kelj úgy fel az ágyból, hogy nem nyújtozkodsz egyet! Ha hirtelen kiugrasz, könnyen megrándulhat valamid. Ne azzal indítsd a napod, hogy arra gondolsz: „Jajj, ne, egy újabb matek óra!” Emiatt könnyedén elönthet egy érzés, mely azt sugallja, vegyél ki egy szabadnapot. Ne rágódj semmilyen aznapi problémán, hiszen arra majd lesz időd a suliban vagy munkahelyen.

4. Mosakodj!

Hidd el, felfrissít! Ha van időd, tusolj is le, a zuhanyzás legyen minél kurtább! Ne az ellazulásra koncentrálj, hanem a felfrissülésre! Este megengedett a hosszú, habos pancsikolás, reggel azonban gyorsíts az eseményeken. Reggeli után a fogmosás pedig kötelező!

5. Hallgass zenét!

Szakíts időt arra, hogy legyen pár perced meghallgatni 1-2 kedvenc számodat, hiszen felpörgetnek. Állíts a hangerőn, akkor majd feleszmélsz a kábultságból! Esetleg egy kicsit tornázhatsz is, az sem árt, de nézz rá az időre, nehogy elkéss.

6. Reggelizz!

Enni jó, hidd el! Nem fogsz elhízni a müzliktől, gabonáktól! Gyümölcs, keksz, tej vagy kakaó. Reggelizni bőségesen kell, de semmiképp ne egyél nehéz ételt!

7. Sétálj!

Ha teheted, és nem laksz olyan messze a sulitól vagy a melóhelytől, indulj el kicsit hamarabb, és hagyd ki a tömegközlekedési eszközöket! Nem árt, ha mozogsz kicsit, kifejezetten akkor, ha ülnöd kell egész nap. A reggeli séta vagy kocogás alatt már gondolkozhatsz az aznapi teendőkön.

8. Gondold végig, mi lesz a jó a mai napodban!

Fő a pozitív hozzáállás, a jókat és esetleg a rosszakat összevéve máris megvan egy átlagos napod! Ha sok időd van, akár listára is szedheted azokat a pontokat, melyekért érdemes várni az estét (találkozó a barátokkal, munkatársakkal, esetleg elmenni moziba). Máris jobb kedved lesz reggelente.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek