Starity

Scarlett Johansson a burkatilalom ellen

2011. október 08. 11:11   |   Szerző: Coco Selly

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Scarlett Johansson nem rejti véka alá negatív véleményét a burkatilalommal kapcsolatban.

hirdetés
Scarlett Johansson a burkatilalom ellen

Pár hete még Scarlett Johansson meztelen fotóitól volt híres a sajtó, most azonban érdekes nyilatkozatával hívta fel magára ismét a figyelmet.

A nyugati országok tervezik, vagy már bevezették a burkatilalmat, amelyről a színésznő is kifejtette őszinte véleményét: „Nevetséges előírni valakinek, milyen ruhadarabot viseljen és milyet ne. Továbbmegyek: egyszerűen abszurd. Kevés muzulmán nő visel kényszerűségből burkát, sokkal inkább vallási meggyőződésüket fejezik ki vele. Mit tegyenek ezek a nők, ha például nyáron más országokba látogatnak? Három hétre adják le a vámon a meggyőződésüket?” – érvelt a burka (muzulmán nőknél elterjedt ruhadarab, amelyet hétköznapi viseletük felett hordanak) mellett a GQ magazinban.

„Különösen nehezemre esik olyan államokban járni, amelyek társadalmának alapja a nők elnyomása. A világon nők millióit kínozzák és diszkriminálják” – zárta az interjút.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek