Starity

Szombaton jelenik meg a Quimby koncertlemeze

2011. november 09. 14:02   |   Szerző: zene.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az idén 20 éves Quimby zenekar egy születésnapi Aréna koncerttel és egy, 
a koncert napján megjelenő albummal lepi meg rajongóit - írja a zene.hu

hirdetés
Szombaton jelenik meg a Quimby koncertlemeze

A huszadik évében lévő Quimby ez évben sem pihent, év közben fiatalos lendülettel koncerteztek határon belül és azon túl, valamint készültek a nagyszabású ünnepre, amikor is ők lepik meg rajongóikat az együttes első koncertalbumával.

Az Instant szeánsz nem csak abból a szempontból rendhagyó, hogy a zenekar első koncertfelvételét tarthatják a rajongók a kezükben, hanem azért is, mert nem a turné egy állomását rögzítették, hanem 2011 tavaszán külön, erre az alkalomra, kisszámú néző előtt tartottak egy klubkoncertet, mely este bensőséges hangulatának immár bárki részese lehet, aki meghallgatja az Instant szeánsz című albumot.

A dalválasztásnál azt a szempontot követték, hogy az anyag, az elejétől a végéig lendületes, pörgős és izgalmas legyen, hiszen egy koncertlemeztől ők is ezt várják el. Kívánalom volt továbbá, hogy otthon hallgatva, csak a zenére koncentrálva is szórakoztató legyen, miközben az albumon a zenekar súlyosabbik oldalát szerették volna előtérbe helyezni.

hirdetés

„Nagyon jól sikerültek az improvizációs, vagy kissé másképp játszott dalok, ezekkel kiegészítve olyan hatást szerettem volna, mintha egy csaknem új anyagot hallgatna az ember. Talán sikerült, és elsősorban azoknak szól, akik a »Most múlik pontosan Ajjajjaj! Autó egy szerpentinen« – féle arcát ismerik a zenekarnak” – árulta el Gerdesits Ferenc.

Az összeállításban a 20 éves Quimby repertoár szinte minden albumáról szerepel legalább egy dal, az újról természetesen több, hiszen azok a jelent képviselik. A lemez november 12-én jelenik meg.

„Ez egy hamisítatlan Quimby, hangulatcizellálások és tisztogatások nélkül. Mocskos és improvizatív, mély,és szellemes. Régi és új dalok vegyesen, de nem egy befeszült slágerbazár hanem ad hoc, kísérletező és ösztönenergiákkal teli” – foglalja össze Kiss Tibor a lényeget.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek