Starity

Demcsák Zsuzsa bemutatta főzőtudományát

2011. november 10. 15:03   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sztárok közreműködésével mutatta be a Konyha, tündérek címet viselő első receptkönyvét Demcsák Zsuzsa.

hirdetés
Demcsák Zsuzsa bemutatta főzőtudományát

A sajtóbemutatón a TV2 ismert sztárjainak és gyerekeinek segítségével néhány finomság is elkészült Demcsák Zsuzsa könyvéből. A Miele főzőiskolájában Azurák Csaba, Váczi Gergő, Papp Gergő, Tomán Szabina, Vujity Tvrtko, valamint a szerző és gyermekeik mutatták be, milyen könnyen és gyorsan is lehet ízletes ételeket varázsolni a család asztalára, a gyerekek közreműködésével.

Demcsák Zsuzsa a főzéssel egybekötött rendezvényen elmondta, mekkorát fordult az élete közel hét éve, gyerekei megszületésével, s miért jutott arra a döntésre, hogy megtanul úgy főzni, hogy gyermekei a saját készítésű és egészséges alapanyagú ételeket jobban szeressék bárminél, s közben még élvezzék is a főzéssel töltött időt. És ami nem utolsó szempont: ne kelljen a konyhában hosszú órákat tölteni egy dolgozó anyukának. Édesanyja és nagymamái titkos receptjeire és tanácsaira támaszkodva egy idő után egyre ügyesebben mozgott a konyhában.

Fotó: Piac és Profit

Jó ideje megszállottan kezdte el gyűjteni a recepteket, járta a piacokat, fedezett fel újabb és újabb gyerekeknek való ízeket, alapanyagokat és formákat. De olyan könyvet nem talált, amely segítségére lett volna, hogyan kell a gyerekekkel megszerettetni új ízeket, fűszereket, az édesen, sóson kívül összetettebb ízvilágú ételeket, zöldségeket, gyümölcsöket. Ekkor határozta el, hogy olyan receptkönyvet ír, amellyel tippeket tud adni a kisgyerekes szülőknek a válogatós gyerekek étkezésének változatossá tételére, és arra, hogyan szerettessék meg csemetéikkel az addig a megkóstolás fázisáig sem jutott zöldségeket

Könyvében maximálisan figyelembe vette, hogy a dolgozó, többgyermekes anyukáknak kevés idejük marad este bonyolult, változatos és egészséges ételeket varázsolniuk az asztalra. De egy kis praktikával kevés idő alatt is elérhető, hogy a család minden tagja elégedetten álljon fel az asztaltól.

A könyv mind a kilenc fejezetének végén egy-egy gyermekfeladat található, recept formájában. Olyan receptek, melyeket a gyerekek is játszi könnyedséggel el tudnak készíteni, s közben a fotók alapján megismerik és megtanulják nevén nevezni a konyhai eszközöket, hozzávalókat, fűszereket.

Fotó: Piac és Profit

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek