Starity

Árverésre bocsátották a hírességek aktfotóit

2011. november 13. 11:11   |   Szerző: rek4

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Több híresség fotóját árverezi el egy aukciós ház, méghozzá jelentős összegért. A szakértők szerint a legértékesebb közülük Kate Moss fotósorozata.

hirdetés
Árverésre bocsátották a hírességek aktfotóit

A Bonhams aukciós ház árverezi el a világhírű szépségek aktfotóit. A szóvivő szerint a Kate Mossról készült aktfotó-sorozat csaknem 18 éve készült a híres modellről. Az akkor már világhírű Moss ugyanis 19 évesen állt – illetve guggolt – a kamera elé ékszerek és smink nélkül. A fekete-fehér fotókat a világhírű fotós, Albert Watson készítette, és a német Vouge-ban jelentek meg 1993-ban.

A Bonhams aukciós ház szóvivője a Daily Mailnek azt is elárulta, hogy a Kate Moss-fotókat 30 ezer fontért, azaz nagyjából 7.5 millió forintért hirdetik meg, amelyért a gyűjtők akár a dupláját is megfizethetik.

A fotókat igazán különös módon, egy fémlapra helyezve, ikonképekként helyezték egymás mellé. Sokak szerint ezek a leggyönyörűbb fotók, melyek Kate Mossról készültek – aki egyébként a világ legtöbbet fotózott nője.

Az aukción eladásra kerül még többek között a Watson készítette Christy Turlington kép is 1990-ből, melyet 3.500 fontért hirdetnek meg, valamint a francia modell, Brigitte Bardot 1971-es képe, amelyet Terry O'Neill fotós készített. Az utóbbit 4 és 6.000 font között hirdették meg, de a képek modelljei között szerepel még Marilyn Monroe és Courtney Love is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek