Starity

Látogatórekordot döntött az idei Fridge Fesztivál

2011. november 15. 20:08   |   Szerző: Red Lemon

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Négy nap alatt több mint negyvenöt ezren voltak kíváncsiak az extrém sport - és zenei fesztiválra. A rendezvény utolsó napján is fergeteges hangulat uralkodott a Városligeti Műjégpályán, ahol délután látványos szinkronkorcsolya show és Ollie Jam bemutató várta a látogatókat. A nagyszínpadon magyar előadók melegítették be a közönséget, majd a Plastic Heaven vezette fel a tél legnagyobb bulijának utolsó fellépőjét, Dub FX-et.

hirdetés
Látogatórekordot döntött az idei Fridge Fesztivál
Fotó: Starity / Miklós András

Megdöntötte a tavalyi látogatórekordot az idén is látványos show-kban és extrém trükkökben bővelkedő nemzetközi extrémsport és zenei fesztivál, a Monster Energy Fridge. Budapest legmagasabb mobilhegyén, a 250 tonna hóval fedett, 34 méter magas rámpán a legnagyobb snowboard és free ski versenyzők mutatták be lélegzetelállító ugrásaikat. A négy nap alatt 13 együttes, köztük a Pendulum, a Scooter és Parov Stelar is teltházas koncertet adott a Nagyszínpadon, az AXE Party Arénában pedig az elektronikus zene nagyjai táncoltatták meg az extrémsportok szerelmeseit.

A tavalyi Fridge bajnokai megvédték címűket: a snowboard döntőben Pat Burgener, a free ski kategóriában pedig Elias Ambühl vehette át az 5000 eurós fődíjat. Magyar ridereink is bizonyítottak a nemzetközi mezőnyben: Csanaky Péter, Trso Lukács Lego sízők valamint Szigeti Viktor és Liptay Dávid snowboardosok képviselték hazánkat a nemzetközi mezőnyben.

A Monster Energy Fridge nemcsak a zene és a sport, hanem a nagy találkozások fesztiválja is volt. Steve Aoki a rendezvény állandó lemezlovasa, Juhász Laci segítségét kérte: a sztár Amerikában hagyta fülhallgatóját és magyar kollégájától kölcsönözte a fellépéséhez nélkülözhetetlen eszközt.


Fluor Tomi és a snowboard (Fotó: Starity / Miklós András)

A két beatbox zseni, Beardyman és DUB FX a tél fesztiválján találkoztak először, amely annyira jól sikerült, hogy a két sztár néhány óra múlva már együtt bulizott a Pendulum koncertjén.

Az utolsó napon hazai előadók pörgették fel a közönséget. Fluor Tomi és a magyar gengszterrap ikonikus alakja, Ganxsta Zolee után a közönségkedvenc Irie Maffia melegítette fel a hangulatot. A rámpa alján a magyar tehetségek tartottak látványos snowboard „magasugró” valamint slide jam bemutatót. Végül a Plastic Heaven őrületes koncertje vezette fel a Fridge utolsó fellépőjét, Dub FX-et.


Ganxsta Zolee koncertje (Fotó: Starity / Miklós András)

Az Osztrák Falu és a Szlovák Udvar a hütték hangulatával, a forralt bor és a pálinka utca pedig ízletes lélekmelegítőkkel várta Magyarország egyetlen téli fesztiváljának közönségét, négy napon át. Az egész napos programok, az arcfestés, jégszobrászat, sí- és korcsolyaoktatás, a virtuális játékok között kicsik és nagyok egyaránt megtalálták a kedvükre valót, és két év után újra kipróbálhatták a Műjégpálya jegét.

Csakúgy, mint a sport és a zene szerelmesei, akik a világ legjobb ridereivel és Dj-ivel ünnepeltek a tél legextrémebb buliján.


Irie Maffia a Fridge színpadán (Fotó: Starity / Miklós András)

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek