Starity

Angelina Jolie Gertrude Bell szerepében?

2011. november 21. 14:02   |   Szerző: judy91

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színésznő, aki eddigi áttörő filmes sikereit egytől egyig kemény és erős női karakterek megformálásával aratta, most egy újabb ikonikus női vezető szerepében tündökölhet a filmvásznon.

hirdetés
Angelina Jolie Gertrude Bell szerepében?

Angelina Jolie-t még szeptember elején kapták lencsevégre a lesifotósok, amint Ridley Scott londoni irodájából távozik. Akkor még kérdéses volt a látogatás oka, mára azonban világossá vált, hogy a színésznő a Scott Free Productions kiadó legújabb tervezett alkotásában, a Gertrude Bell címet viselő, életrajzi ihletésű filmjében alakíthat főszerepet. A történet a 20. század elejei Közel-Kelet egyik úttörő alakjáról fog szólni.

Gertrude Bellt a női Arábiai Lawrence-ként emlegetik az angol nők közel-keleti befolyására gyakorolt hatása miatt, és amiért munkájával kiépítette Irak és Jordánia modern kereteit. A régészet és a nyelvek iránti szenvedélyéből adódóan megírta az Oszmán Birodalomban és a sivatagi királyságban átélt kalandjait, ahol nemcsak egy férfiak által uralt világba, hanem egy olyan kultúrába is belecsöppent, amely rendkívül idegennek számított a Brit Birodalom számára. Az első világháború alatt Bell a brit hírszerzésnek dolgozott.

A forgatókönyvet Jeffrey Caine írja majd, kifejezetten Jolie számára. A projekt egyelőre nem rendelkezik kiszemelt stúdióval, és jelenleg is csak tervezés alatt áll. Scott nevéhez egyébként olyan filmek rendezése fűződik, mint a Thelma és Louise, a Gladiátor vagy a Hannibal.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek