Starity

Nincs veszélyben VV Eszter ügyvédi praxisa

2011. november 23. 11:11   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Ügyvédi Kamara nem fogja megfosztani Esztert a tagságtól. Még az sem tisztázott, hogy egyáltalán vonatkozik-e rá a szervezet etikai kódexe, amíg ő a villában van.

hirdetés
Nincs veszélyben VV Eszter ügyvédi praxisa
Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence

VV Eszter valószínűleg elég rafinált ahhoz, hogy a Való Világba kerülése előtt gondosan utánanézzen minden részletnek. Bár a „bevonulása” előtt átmenetileg felfüggesztette ügyvédi tevékenységét, a Kamara mégsem nézte jó szemmel Eszter botrányos viselkedését a luxusbörtönben, ezért ellene fegyelmi eljárást kezdeményeztek, az ügyvédekhez méltatlan magatartás miatt.

A Bors utánajárt az ügynek, és kiderült, hogy még csak azt vizsgálják, hogy egyáltalán indítható-e eljárás egy praxisát szüneteltető jogász ellen.

„Jelenleg előzetes vizsgálati eljárás folyik, melynek az a célja, hogy tisztázza a legfontosabb kérdést: ha egy ügyvéd szünetelteti a praxisát, akkor vonatkozhat-e rá egyáltalán az Ügyvédi Kamara etikai kódexe? Ezt a fegyelmi főmegbízott vizsgálja, az eredményről pedig előzetes jelentést ad a bizottságnak. Ha arra jut, hogy az etikai kódex alapján az ügyvéd felelősségre vonható, akkor elindulhat az eljárás. De ennek megindítása sem jelenti azt, hogy szankciókat szabnak ki. Kétféle vizsgálat lehetséges, az enyhébb az etikai, a súlyosabb a fegyelmi. Véleményem szerint a legsúlyosabb szankció kiszabására nem kerül sor” – nyilatkozta a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökhelyettese, dr. Kovács Kázmér.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek