Starity

Megérintette a sztárokat a klinikán tett látogatás

2011. november 23. 14:02   |   Szerző: adriienn96

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Immáron hagyománnyá vált, hogy a VIVA Televízió minden évben, Karácsony előtt egy-egy jó ügy mellé áll. Most sincs ez másként, a VIVA Teleton segélyvonala idén a Mosoly Alapítvány kis pártfogoltjain szeretne segíteni.

hirdetés
Megérintette a sztárokat a klinikán tett látogatás
Fotó: Red Lemon Média

A Mosoly Alapítvány 1996 óta működik, célja a krónikusan vagy súlyosan beteg, illetve nehéz körülmények között élő gyerekek lelki egészségének visszaállítása. A VIVA TV célul tűzte ki, hogy idén az ünnepekre még szélesebb mosolyt csal az alapítvány pártfogoltjainak arcára.

Az adománygyűjtő akció megkezdéseként a VIVA két műsorvezetője, Iszak Eszter és Búza Marci hazai hírességekkel, Vastag Csabával és Tomival, Lolával, SP-vel, Király L. Norbival, Adrival és Fluor Tomival ellátogattak a Tűzoltó Utcai Gyermekklinikára.

Éder Krisztiánt, azaz SP-t nagyon megviselték a kórházban töltött órák. „Nagyon megérintett, hogy láttam a beteg gyerekeket a Klinikán, de ez a látogatás még jobban megerősített abban, hogy a kicsik lelki rehabilitációja mennyire fontos. Hiszen hiába súlyos betegek, amikor megláttak minket, őszintén mosolyogtak és nagyon örültek nekünk. Egy kissráccal sokat beszélgettem és neki ajándékoztam az egyik kedvenc sapkámat. Egy-két trükkre is megtanítottam a sapival” – mesélte SP.


SP a klinkán (Fotó: Red Lemon Média)

“A súlyosan beteg gyermekeknél sorsdöntő, hogy mennyire befogadóak a kórházi kezelésekre. A Mosoly Alapítvány mese- és művészetterápiás foglalkozásai abban segítenek, hogy könnyebben elviseljék a kórházi környezetet és a fájdalmas kezeléseket. Gyorsabban gyógyulnak, és ritkábban esnek vissza a betegségbe. Miután kikerülnek a kórházból, hamarabb tudnak visszailleszkedni az iskolai és a mindennapi életbe azok a gyerekek, akik ebben az időszakban is részesülnek mese- és művészetterápiás segítségben” – mondta el Dr. Garami Miklós, klinikai onkológus, osztályvezető, egyetemi docens, a SOTE II. sz. Gyermekklinika, Neuro-onkológia Osztályának vezetője.


A Vastag fivérek is ellátogattak a kórházba (Fotó: Red Lemon Média)

A VIVA Teleton 2011. december 16-án lesz az Interaktívban. Ha te is szeretnél segíteni a Mosoly Alapítvány betegeinek, hívd a következő számot: 06-91-33-55-33. A hívás díja bruttó 375 Ft.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek