Starity

12 megmagyarázhatatlan tény a popiparból

2011. december 08. 15:03   |   Szerző: _ToTo_

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az lista tényeken alapul, de attól még nevetséges, komolytalan és kiábrándító is egyben, ezáltal sokakat elkeseríthet vagy bosszanthat majd.

hirdetés
12 megmagyarázhatatlan tény a popiparból

A következőkben sorra vesszük a BuzzFeed által összeállított listát, és lehet nagyokat ámulni olyan képtelen hülyeségeken, hogy egy musicalsorozat szereplőinek több slágerük van, mint a Beatlesnek, illetve hogy egy Black Eyed Peas-szám népszerűbb, mint Elvis bármelyik dala.

Egyes dalok és zenekarok kiállták az idő próbáját, és akár 20-30-40 év távlatából is töretlen a népszerűségük, valamint munkásságukat is mindenki elismeri. Vajon ki fog emlékezni 40 év múlva Katy Perryre, Justin Bieberre, az Umbrella vagy a Tik-tok című dalokra?

Ime a lista, keressünk együtt magyarázatot ezekre az anomáliákra.

1. Az Egyesült Államokban a Creed zenekar több lemezt adott el, mint Jimmy Hendrix

Bármennyire hihetetlennek hangzik, sajnos igaz! Az érzékeny lelkű rockzenekar az USA-ban a lemezeladások alapján népszerűbb, mint maga Hendrix. Az itthon kevésbé ismert Creed zenekar az Amerikai Egyesült Államokban egy időben rengeteg lemezt adott el. Ez az időszak a kilencvenes évek második felében és az új évezred elején volt. A tucat radiorock felérne Jimmy virtuóz játékával?

2. A Billboard listáján az REM, a Depeche Mode vagy a Led Zeppelin zenekarnak sohasem volt listavezető slágere, Rihannának viszont már összejött a tizedik listavezető dala is.

Stairway to Heaven, Losing My Religion, Personal Jesus. Ugye ismerős címek? Egyik sem volt Billboard Number One. Bezzeg az Umbrella, a Disturbia, a Rude Boy, a Love the Way You Lie, az Only Girl, a What's My Name?, az S&M, vagy a legutóbbi, a We Found Love! És ez még nem is az összes. Igaz, hogy Robert Plantnak, Michael Stipe-nak és Dave Gahannek nincs olyan testi adottsága, amit rendszeresen közszemlére tenne, mint a 23 éves barbadosi énekesnő. Talán ez lehet a titok nyitja?

3. Ke$ha Tik-tok című dalából többet adtak el, mint akármelyik Beatles kislemezből.

Talán itt is valami hasonló lehet a magyarázat, mint Rihanna esetében? Nem. Erre nincsen logikus magyarázat.

4. Nyolcmillió példány fogyott el Flo-Rida Low című dalából, de ugyanenyit adtak el a Beatles egyik legismertebb dalából, a Hey Jude-ból is.

Ez esetben is felmerül a kérdés, hogy méltó egyáltalán egy napon említeni a két előadót. Magyarázat ebben most sincs.

5. A Black Eyed Peas I Gotta Feeling című dala az eladások alapján népszerűbb, mint Elvis Presley vagy Simon & Garfunkel bármelyik dala.

Az köztudott, hogy a kétséges nemi identitással rendelkező Will.I.Am sok mindenre képes, de hogy ezt hogy intézte el, arra még a tudomány nem talált választ. Talán ha Elvis idejében már ismerték volna az auto-tune-t, akkor ő is népszerűbb lett volna.

6. Celine Dion Falling Into You című albumából többet adtak el, mint bármelyik Nirvana, Bruce Springsteen vagy Queen albumból.

Most mindannyian arra gondolhattok, hogy biztosan ezen az albumon található a Titanic című film híres betétdala, a My Heart Will Go On, de nem. Ez az album bőven a Titanic bemutatása elött került a boltok polcaira. Ez a statisztika is az univerzum egyik olyan csodája, amire még Stephen Hawking jelenleg is keresi a választ.

7. Shania Twain Come on Over című lemezére is igazak az előző állítások.

Friss információk szerint Stephen Hawking feladta a küzdelmet, és visszatért a gyökereihez. Úgy gondolja, a világegyetem születése ennél kevésbé bonyolult probléma.

8. Két személy létezik a poptörténelemben, akiknek egy albumról öt egymást követő kislemeze is listavezető volt a Billboardon. Michael Jackson és Katy Perry.

Ez ellen sincs mit tenni. Az eladások alapján jelenleg Katy olyan népszerű, mint egykor Michael Jackson. A kérdés itt is adott, méltó a két nevet egy napon említeni?

9. Barbra Streisand egyedül több lemezt adott el, mint a Pearl Jam, Tom Petty és Johnny Cash együtt véve. Szám szerint 140 millió eladott lemezről van szó.

A számok alapján érthető egyes szőke, nagy orrú énekesnők próbálkozása, hogy halálra keressék ők is magukat, már csak a szinpadon való bukdácsolásokat és eséseket kellene kiküszöbölniük fellépéseikből.

10. Billy Ray Cyrus lemezéből 20 millió fogyott el, többen vásárolták meg, mint Bob Marley bármelyik lemezét.

Ezért az anomáliáért még Billy Ray lányát Miley-t sem lehet felelőssé tenni – aki mellesleg csodával határos módon nem került erre a listára –, hiszen ez az album jóval a Hannah Montana és Miley felbukkanása előtt, 1992-ben jelent meg.

11. Több slágerlistást dalt jegyeznek a Glee szereplői, mint a Beatles.

John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr és George Harrison csak kisiskolás, ipari tanulók lettek volna a Glee sztárjaihoz képest?

12. Justin Bieber létezése, csak úgy önmagában.

Nagy az esély rá, hogy 5-6 éven belül kiöregedett dzsánkivá váljon az idén az elnöknek is daloló 17 éves körömlakk-király.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek