Starity

Amy Winehouse vezeti az angol eladási listákat

2011. december 12. 15:03   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A nyáron elhunyt Amy Winehouse ismét az angol eladási listák élére tört nemrég megjelent albumával.

hirdetés
Amy Winehouse vezeti az angol eladási listákat

A Lioness: Hidden Treasure Amy harmadik nagylemeze, mely tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála után majdnem fél évvel jelent meg. Ez azonban nem gátolja meg az angolokat abban, hogy megvegyék a korongot. A szigetországban alig egy hét alatt kétszázezer példányban kelt el, ami Amy Winehouse-t a brit eladási listák elejére repítette.

Az egy hét alatt eladott mennyiség a negyedik legjobb eredménynek számít 2011-ben. Amyt csak az extravagáns énekesnő, Lady Gaga és Born This Way című albuma tudta megelőzni, melyből 215.000 darab talált gazdára, rajta kívül a rockegyüttes, a Coldplay Mylo Xyloto című korongja körözte le az énekesnőt. Lemezük 208.343 példányban kelt el, és a szintén brit származású énekesnő, Adele 21-ját előzte meg 208.090 darabbal.

Az eladások azt mutatják, hogy Winehouse rajongói még halála után sem pártolnak el kedvencük mellől, de még jótékony célt is szolgál. Ugyanis minden eladott korong után egy fontot az Amy Winehouse Alapítványnak utalnak, amit a brit énekesnő családja hozott létre a tragédia után.

„Egyszerűen csodálatos, hogy az album No1 lehet, hiszen ezt azt jelenti, hogy Amy még mindig sokat jelent az embereknek. És ez persze az alapítány számára is nagyon hír. Büszke vagyok a lányomra, és boldog vagyok, hogy halála után is képes megérinteni az embereket. Örökké a szívemben él tovább” – nyilatkozta Janis, Amy édesanyja.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek