Starity

Mozikban a Táncoló talpak második része

2011. december 20. 09:09   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Oscar-díjas első rész elsöprő sikere után szinte természetes, hogy elkészült a folytatás. A film premierjén csak úgy nyüzsögtek a sztárcsemeték.

hirdetés
Mozikban a Táncoló talpak második része

A legtöbb pingvin szebben dalol bármelyik csalogánynál, ám akadt köztük egy fura madár. Ha Topi énekel, megfagy körülötte a levegő, ám ő már rég nem is erőlteti az ilyesmit: hiszen fantasztikus sztepptáncos lett belőle. Csakhogy a fiókák ritkán totyognak atyáik útján, az övé meg egyenesen koreofóbiás, vagyis semmiképpen sem hajlandó ritmusra lépkedni, és mindenféle táncot utál. Viszont neki is van egy nagy, mindent betöltő vágya: szeretne megtanulni repülni.

Erik mégis rájön, hogy van miért felnézni az apjára. Amikor váratlan és ijesztő események rengetik meg az otthonos jégtáblákat, Topi az, aki egyetlen seregbe szervez minden pingvint, és a környék összes lakóját – a hatalmas elefántfókától az egészen kicsi rákocskákig – a szövetségesükké teszi, sőt, végül az élére is áll a bátor és dalos kedvű társaságnak.

Az új filmben George Miller továbbviszi az első rész fő mondanivalóit, ám azt még több humorral és akcióval nyomatékosítja. Az eredeti hangok sztárparádéja is azt bizonyítja, hogy a második rész humorban, látványban és dalban is felülmúlja a nagyszerű elsőt. Pink több vadonatúj dalt is énekel a pingvinekkel, de annak ellenére, hogy napjai jó részét hangstúdiókban tölti, ezúttal kissé tartott a felvételektől, hiszen első alkalommal kellett helyt állnia szinkronszínészként.

„A kezdeti pánikon az segített át, hogy figyeltem a többieket. Sokat jelentett például, hogy láttam Bradet (Pitt) és Mattet (Damon) munka közben, akiknek nemcsak beszélniük, de énekelniük is kellett. Őket hallva úgy éreztem, a két dolog nem is áll olyan messze egymástól, és nekem sincs rá okom, hogy féljek” – magyarázta Pink.

Luklász pingvin Robin Williams hangján szólal meg, mint az előző filmben is. „Luklászt egy tengeren úszkáló olajfoltból mentették ki az emberek„ – magyarázza a színész –, ”akiket a pingvinek csak »idegenekként« emlegetnek. Ha egy madár olajfoltba kerül, nem tud úszni. Ha megfürdetik és a tollazatát megszabadítják a rátapadt olajtól, az többé nem szigeteli őket kellőképpen, ezért addig, míg új tollaik kinőnek, életmentő lehet egy-egy ilyen mókás pingvinpulóver. Nem viccelek, bármily képtelenül hangzik is, az olajkatasztrófák és szivárgások alkalmával a hatóságok felkérik a lakosságot, hogy kössenek pulcsikat a pingvinek számára. A madarak természetesen nem úszhatnak a pulcsikban, de legalább nem fagynak meg, míg kinő az új szigetelőréteg. Nos egy ilyen kis hacukában díszeleg Luklász. Úgy néz ki, mint egy kis raszta!”


Fotó: Starity / Miklós András

A film premier előtti bemutatóján a legtöbb családos celeb tiszteletét tette. Az érkezőket váró hatalmas jégből készült pingvinszobor nem csak a gyermekek arcára csalt ámulatot.


Fotó: Starity / Miklós András

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek