Starity

Rasszizmussal vádolják Donna Karan kampányát

2011. december 20. 17:05   |   Szerző: Lady Suzy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Többen is tiltakozásukat fejezték ki Donna Karan 2012-es tavaszi-nyári kampánya ellen, melyeket nemrégen készítettek Haitiben – írja a Glamour.

hirdetés
Rasszizmussal vádolják Donna Karan kampányát

Donna Karan 2012-es tavaszi-nyári kampányképeit, melyeken a gyönyörű brazíl szupermodell, Adriana Lima kapta a középpontot, a napokban jelentették meg. A Russell James által készített fotók hamar ellenszenvet keltettek néhány emberben, ugyanis a Haitiben készített képek hátterében két lakos is látható, akik teljes ellentétei a csillogást sugárzó modellnek.

A Galmour Online értesülése szerint a nemtetszéseket számos fórumon kifejtették, sokak szerint azt a hatást kelti, mintha Adriana egy nagyobb rangú ember lenne, aki lekicsinylően bánna a lakosokkal, és voltak, akik szerint a helyszín nem volt a megfelelő, mert egy olyan elszegényedett ország, mint Haiti, nem biztos, hogy egy divatfotózás legmegfelelőbb helye.

Donna Karan szerint aljas rágalom a rasszizmus, hiszen alapítványán keresztül még rendszeresen segíti is a haiti földrengés áldozatait. A képeken mindössze a kultúra nagyszerűségét szerette volna középpontba helyezni, kisebb-nagyobb sikerrel.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek