Starity

Híres tervezők tavaszi trendjei

2011. december 24. 04:04   |   Szerző: Coco Selly

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A következő összeállításban a legnevesebb divattervezők következő évi „ínyencségei” kaptak helyet.

hirdetés
Híres tervezők tavaszi trendjei

A 2012-es év tavaszi–nyári trendjei csak néhány apró részletben térnek el az idei esztendő divatjától. A meghatározó szerepet ismét a szoknya kapta (mely lehet maxi, de leggyakrabban tördig érő), az évszak színei pedig a fehér és a fekete lesznek, annak ellenére, hogy egy vidám időszakról beszélnük. Persze emellett is akad néhány olyan kollekció (D&G, Dolce & Gabbana, DSquared2, Oscar de la Renta), ahol a tarka színek, virág – estenként zöldség – minták dominálnak. Íme néhány híresebb divattervező elképzelése a soron következő évszak keresett ruhadarabjairól.

Versace: A márka minden darabja könnyű, kényelmes viseletként szolgál majd a hölgyek számára. Mini- és maxi szoknyákait kagyló- és csillagmintákkal egészítették ki, melyek a tengerre emlékeztetik viselőjét. A kollekcióban fehér, halványsárga, világoskék, pisztáciazöld és fekete ruhák egyárant megtalálhatóak.

Dolce & Gabbana: A kollekció megálmodóit ezúttal zöldségek és gyümölcsök inspirálták. Tarka darabjaikat kövekkel, gyöngyökkel és csipkékkel tették még vonzobbá a nők számára. Kis kabátjaikat horgolt szegélyekkel, kiegészítőkeit pedig „zöldség darabokkal” dobták fel. Ezek mellett természetesen a szokásos virágmintákról és gyönyörű fürdőruháikról sem felejtkeztek meg.

D&G: A brand utolsó kollekciója egységesebbre sikeredett, mint valaha. Káprázatos szabásvonalú darabjaikat ezúttal nem kockák és virágok, hanem hatalmas díszek és hímzések tarkítják. Az utolsó darabok nagy része selyemből készült (mely tengerparton és nagyvárosban is hordható), tengerkék, égszínkék, vörös, citrom, narancs, zöld és arany színekben. Kelméiknek aranyszínű kiegészítőkkel és platform szandálokkal kölcsönöznek még nagyobb értéket.

Oscar de la Renta: A tervező a tőle megszokott eleganciával rukkolt elő, legújabb darabjaihoz a hetvenes évek divatjából merített ihletet. Hatalmas, bő szoknyáit hétköznapivá tette. Darabjait virágmintákkal, csipkékkel, csillogó lábbelikkel és élénk színű ékszerekkel tette még érzékibbé. A kollekcióban a sötétzöldtől a halvány rózsaszínig minden árnyalat megtalálható.

Gucci: A 90. születésnapját ünneplő márka kollekcióját a 20. századi atr-deco korszak ihlette. Sötét színű ruhadarabjaikat, fémekre emlékeztető árnyalatokkal, flitterekkel emelik ki, melyekhez állatmintás kiegészítőket álmodtak meg. A szezon meghatározó lábbelije a saru, melyet akár pantallóval, blézerrel vagy háremnadrággal is párosíthatunk.

Christian Dior: John Gallianótól eltérően Bill Gaytten egy kevésbé extravagáns kollekció mellett tette le a voksát. Darabjaival kiemeli a klasszikus női vonalakat, melynek segítségével a megszokott párizsi stílus előtt „tiszteleg”. Terveit minimális színpaletta használatával valósította meg, ennek ellenére a végeredmény tökéletes. A kínálatban tüll, csipke és selyem estélyik egyaránt fellelhetőek.

Fendi: Lagerfeld továbbra is fekete-fehérben képzeli el a a Fendi-nő jövőjét. Kollekciójában a két fő szín mellett természetesen lágyabb árnyalatok is felfedezhetőek. Aszimmetrikus szoknyái, csíkos darabjai, kerek gallérjai, hosszított szőrmemellényei pedig abszolút szerethetőek. Visszafogott kiegészítőihez viszont átlátszó fekete darabokat kínál.

Chanel: A harmincas években népszerűvé vált Chanel Jersey-kosztümök ebben a szezonban ismét visszatértek a kifutóra. Az akkori trendnek megfelelően egy szögletes, aranygombokkal ellátott gyapjúkabátkából és egy fekete szegéllyel felvarrt, térdigérő szoknyából állt – most viszont modernizált, geometrikus vonalvezetéssel készült el. A kosztüm mellett az örök sikernek örvendő „kis fekete” sem hiányozhat a kínálatból, mely a kiegészítőket variálva este és napközben is egyaránt hordható. A megszokott fekete és fehér színek mellett mélykék, lazac- és barackszín, bézs, mentazöld és ezüst is megcsodálható a kollekcióban. Darabjaikat a vállrész kihangsúlyozásával, masnikkal, fordrokkal teszik még elegánsabbá és nőiesebbé.

Louis Vuitton: Marc Jacobs legújabb ruháit egy 60-as évekre emlékeztető, körhintákkal teli kifutón prezentálta a nagyérdeműnek október első felében. Modelljei füstös szemekkel és kissé kócos, kontyba rakott hajjal vonultak végig ártatlanságot sugalló darabjaiban. Tervei megvalósításához pasztellszínű anyagokat, strucctollakat és virágmintákat használt fel.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek