Starity

A nők is tudnak tehetségkutatót nyerni

2011. december 27. 15:03   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Manapság igen népszerű téma, hogy miért csak a férfiak nyerik meg a tehetségkutatókat, de ne feledkezzünk meg azokról a nőkről, akik jöttek, láttak, énekeltek és nyertek, majd óriási sikerre tettek szert.

hirdetés
A nők is tudnak tehetségkutatót nyerni

Úgy látszik, hazánkban nem nagyon születnek győztesnek a nők, hiszen az RTL Klubon a két X-Faktor és a három Csillag születik mindegyikét férfi nyerte meg. Talán jobb a helyzet a TV2 tekintetében, hiszen ott három női győztest tudhat magának a Megasztár.

Külföldi tekintetben azonban már megnyugtatóbb a helyzet, hiszen ott számos női győztest avattak már, és mindegyikük sikeres is lett. Mind az angol X Factor – és most már az amerikai is Melanie Amaro győzelmével –, mind az American Idol, illetve az America's Got Talent is büszkélkedhet női győztesekkel.

Leona Lewis

Leona Lewis a brit X Factorban tűnt fel, és kápráztatott el mindenkit csodálatos hangjával, így elmondhatja magáról, hogy ő a harmadik széria győztese, és azóta a szigetország egyik legnépszerűbb énekesnője lett. A show meghozta neki a világsikert, több platinalemezt, és három Grammy-jelölést tudhat már magáénak, valamint a Bleeding Love több mint harminc országban a slágerlisták élén landolt. Emellett a szólóelőadók közül ő volt Nagy-Britanniában az első, akinek már debütáló lemeze vezette a Billboard 200-as listát.

Little Mix

Hazánkban a csapatok viszonylag hamar elbúcsúztak az X-Faktortól, ám Nagy-Britanniában a nyolcadik szériát egy négytagú lánybanda, a Little Mix nyerte. Jade Thirlwall, Leigh-Anne Pinnock, Perrie Edwards és Jesy Nelson nem együtt indult a meghallgatáson, hanem a mentorok rakták őket egy csapatba, és ezen döntés sikerességét bizonyítja a győzelmük is. A hírek szerint pedig 2012 szeptemberében megjelenik első albumuk, melyre a Take That Gary Barlow-ja is ír zenéket.

Alexandra Burke

Alexandra az angol X Factor ötödik szériáját nyerte meg. Bemutatkozó számából, a Hallelujahból egy nap alatt 105.000 példány kelt el, amely akkor európai rekordnak számított. A dal a 2008-as karácsonyi szezon brit kedvencévé vált. A Hallelujah elérte az egymilliós eladási számot is 2009-re. A tehetségkutató óta megjelent debütáló albuma, az Overcome, mely a brit albumlista első helyéig jutott el. Flo Rida közreműködésével a Bad Boys, majd a Broken Heels, vagy éppen a The Silence óriási siker lett.

Jordin Sparks

A tengerentúlon is terem babér a női tehetségeknek. Az American Idolban – főként az elején – számos női győztes született, ám 2007 óta ezen műsorban sem tudott nyerni nő. Az utolsó női győztes Jordin Sparks, aki amellett, hogy bezsebelte a győzelmet, még egy rekordot is felállított: a valaha volt legfiatalabb American Idol-győztes (17 éves), melyet a mai napig birtokol. A show óta két albuma jelent meg – olyan sikerdalokkal, mint a One Step At A Time, No Air vagy a Battlefield –, valamint színészi szárnyait is bontogatja: a Zack és Cody és a Big Time Rush után a Broadwayen kapott főszerepet 2010-ben, majd nemrég bejelentette első filmes főszerepét a Sparkle című filmben. 2009-ben pedig Grammy-jelölést is kapott.

Kelly Clarkson

Kelly az American Idol első szérijában bukkant fel, majd meg is nyerte a műsort, így elmondhatja, hogy ő az Idol első, egyben női győztese. Őt követte  Fantasia BarrinoCarrie Underwood és Jordin Sparks. Clarkson hatalmas győzelme után első kislemezdala, az A Moment Like This a Beatles rekordját is megdöntötte: százas slágerlistán történő legnagyobb ugrás, miután az ötvenkettedik helyről egy hét alatt az elsőre került. Kelly azóta öt albumot adott ki, melyek közül a legfrissebb a Stronger. Olyan sikeres szerzeményeket tudhat magáénak, mint a Miss Independent, Breakaway, Because of You, My Life Would Suck Without You, Already Gone vagy éppen a Mr. Know It All. Számos díj mellett két Grammy-díjjal is büszkélkedhet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek