Starity

Evan Peters: „Rettentő kényelmetlen a gumiruha”

2011. december 31. 10:10   |   Szerző: cintia0023

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Evan Peters is a nagy feltörekvők közé tartozik 2011-ben. S bár Evan sikert sikerre halmoz, mégis megmaradt szerény, kedves srácnak, aki a hírnév előtt is volt.

hirdetés
Evan Peters: „Rettentő kényelmetlen a gumiruha”

Evan egy interjúban mesélt arról, hogy milyen érzés volt Tate szerepének eljátszása, a FX csatornán futó, sikeresnek bizonyuló, American Horror Storyban.

– A rajongók imádják a karakteredet az American Horror Story-ban. Felfogtad már a hirtelen jött sikereket?
Nem igazán, és ez olykor elég félelmetes tud lenni.

– Gondoltad valaha is, hogy a latex ruhás srác szerepének eljátszása ekkora sikert hoz számodra?
Um, nem. Nem is sejtettem. Hálás vagyok Tate karakterének, mert bár elég őrült ez a szerep, mégis úgy gondolom, hogy rengeteget tanultam, és sok szeretetet kaptam.

– Mit gondolsz, miért rajonganak Tate-ért sokan?
Azt hiszem első sorban azért, mert szeret egy lányt, Violetet, és azért is, ahogyan bánik vele. Szóval Tate elég szerethető és kedves szerep, de egyfajta kettősség is megrejlik a srácban. A másik oldala, amit Violetnek nem szeret megmutatni, az a pszichopata énje, amiről talán néha meg is feledkezik. És ez rettentően rémisztő tud lenni, hogy nem tudhatod, mikor milyen szerep van soron.

Milyen volt a forgatás?
Szeretem a fegyvereket, meg a hasonló cuccokat, de talán a valós életben megmaradok a normál dolgoknál. Volt egy jelenet, amikor a fegyvert használnom is kellett, és ez az élmény elég intenzív volt. Ezt csak úgy tudtam megoldani, ha az addigiaknál is komolyabban veszem a készülődést.

– Ez a karakter mennyiben jelentett kihívást számodra? Mennyire volt bizarr eljátszani?
Eleinte nagyon vicces volt, aztán valami megváltozott. Úgy értem, még mindig szórakoztató volt Tate karakterének megformálása, de egyben nehéz is. Küzdöttem néhány jelenettel, de sikeresen vettem az akadályokat. Sokat tanultam, és nagyra értékelem, hogy megkaphattam a szerepet. Nem is kérhettem volna jobbat.

Az egyik csavar a történetben, hogy fény derül a titokra, még pedig arra, hogy te vagy a latex ruhás srác. Tehát a kérdés: milyen volt viselni azt a bizarr jelmezt?
A gumiruha jelmez? Valójában elég bizarr! Kicsit hideg, mert latex, de nem igazán olyan az anyaga, mint a guminak. Eléggé meg lehet izzadni benne, kényelmesnek sem mondanám. Olyan érzés, mintha meztelenül sétálnék a jelenetek közben. Így a szünetekben mivel sokszor nem vehetem le egyből – köntöst viselek. Egy ponton már-már azt éreztem, hogy olyan, mint egy szuperhős kosztüm.

– Volt, hogy oda mentek az utcán hozzád, mert felismertek?
Igen, persze. Már volt néhány rajongó, aki oda jött hozzám autogram és kép reményében. Természetesen készséges voltam hozzájuk. Beszélgettem velük, jó munkát kívántak, ami nagyon jól esett.

Az évadban volt kedvenc jeleneted?
Nagyon sok olyan van. Többek között az, amikor Jessicával dolgoztam. Nagy hatással volt rám a játéka. Imádtam együtt játszani Taissával is. Nagyon tehetséges, és gyönyörű lánynak tartom. A szünetekben volt, hogy együtt lógtunk, nevettünk, vagy éppen készültünk a közvetkező jelenetre. Az, ami Tate és Violet között van, csodálatos. Magamat eléggé romantikus típusnak tartom, szóval ezekkel a részekkel nem volt gondom.

Ryan Murphy a közelmúltban azt nyilatkozta, hogy szeretné, ha az első évad szereplői is visszatérnének a második évadban. Szívesen csatlakoznál a szereplőgárdához?
Őszintén? Most szünetet szeretnék tartani. Nagyon nehéz és kimerítő ez a szerep. Persze, nagyszerű lenne folytatni, és kicsit edzeni magam, mint színész, de ha nem térnék vissza, akkor sem lennék szomorú. Ez egy csodálatos időszak volt számomra, és rengeteget tanultam. Azt hiszem, szellemileg kicsit ki vagyok merülve, lehet, felüdülés lenne játszani egy vígjátékban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek