Starity

Shrek a vége, fuss el véle

2010. július 06. 19:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hatalmas fejszébe vágta a fejszéjét a DreamWorks. Az eddig három és fél részben hódító zöld szörnynek újabb másfél órára kell lenyűgöznie a közönséget. Ráadásul úgy, hogy legnagyobb konkurens zászlóhajtója, a Toy Story legfrissebb története utána három héttel kezdik vetíteni.

hirdetés
Shrek a vége, fuss el véle

Az USA-ban és néhány szerencsés európai országban már május végétől tart az ogre-mania; le kell írjam azt is, hogy az első csalódás pont ehhez kapcsolódik. Ugyebár az amerikaiak külön mérik a film bemutatása utáni első három jegybevételeit is (péntek-vasárnap). Nos, eben a statisztikában a sorozat előző része 120 millió dolláros nyitóbevételt hozott. A mostani rész viszont "csak" 71,3 milliót. Ez persze bőven elég volt az aktuális első helyhez, ám jelzi: a legsikeresebb sorozatokat sem lehet a végtelenségig nyújtani. (Eddig a tendencia emelkedő volt, lásd a második rész 108 milliós nyitóeredményét.) Persze amiatt továbbra sem kell aggódniuk a készítőknek, hogy sikerül -e a befektetett (becslések szerint) 135 millió dollárt visszaszerezniük. (Ez gyakorlatilag már akkorra megtörténik, mire mi, magyarok megnézzük Shrekkéket.)

Az alkotók egyébként a háromdimenziós formátum magasabb jegyáraival és az új rész meglehetősen komor hangvételével magyarázzák a vártnál kicsit rosszabb indulást.

A történetet nem szeretném leírni (bár már gondolom sokan tudják), nézzétek meg ti magatok. Shrek július 8-tól startol a mozikban. Mindenkinek, aki megnézni jó szórakozást kívánok!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek