Starity

Eurovízió: a horvátok Nina Badrićot küldik Bakuba

2012. január 11. 19:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nina Badrić nagy népszerűségnek örvend hazájában, Horvátországban, így nem volt nagy meglepetés, hogy ő lesz az idei eurovíziós résztvevő Horvátországból.

hirdetés
Eurovízió: a horvátok Nina Badrićot küldik Bakuba

A horvátok a minap jelentették be 2012-es eurovíziós versenyzőjüket, aki nem más, mint  Nina Badrić. A nyáron harmincéves énekesnő elismert művész a volt Jugoszlávia területén, így a mai Horvátországban, Szerbiában, Bosznia Herczegoviában, Montenegróban, Szlovéniában és Koszovóban is.

Nina az R&B, a pop, és a spul műfajában mozog, s a szakmát sem ma kezdte: 1995-ben jelent meg első nagylemeze, amelyet még másik hat követett, legutóbbi tavaly került a boltokba.

Horvátországban a DORA fesztiválon versenyeznek az énekesek az Eurovízióra jutásért, ám még nincs vége, márciusban lesz még két nap amikor megrendezik: az egyiken a fesztivál huszadik évfordulóját ünneplik meg, a másikon pedig Nina mutatja be a dalt, amit Bakuba visz.

A hölgy egyébként nem ismeretlen az eurovíziós Dalfesztiválok történetében, ugyanis 1994-ben, 1995-ben és 2003-ban is részt vett a versenyen.

Nina Badrić mellett a napokban hozták nyilvánosságra a török versenyzőt is, aki nem más, mint Can Bonomo. Az ő dalára is várni kell még, csak később jelentik be.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek