Starity

Csalódás vagy kasszasiker lesz a Hófehér és a vadász?

2012. január 22. 19:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tényleg jó ötlet, amikor egy mese feldolgozásra kerül? Ugyanazt az alkotást fogjuk viszontlátni, vagy az eredmény egy erőltetett összevisszaság, egy igazi hollywoodi popcornmozi lesz?

hirdetés
Csalódás vagy kasszasiker lesz a Hófehér és a vadász?

Ugye milyen jó visszaemlékezni gyermekkorunk legszebb meséire, mint például a Hófehérke és a hét törpe, a Piroska és a farkas, a Csipkerózsika, vagy a Hamupipőke. De mi van akkor, ha az emlitett mesék feldolgozásra kerülnek film formájában?

A legújabb Grimm mese-feldolgozás 2012. május 31-én kerül a hazai mozikba Hófehér és a vadász címmel. A film meglehetősen eltér a már jól ismert Grimm testvérek által írt mesétől. A Hófehér és a vadász legalább annyira hasonlít az elődjéhez, mint az annak idején szintén feldolgozásra került Piroska és a farkas, ami a Pirosszka – A jó, a rossz, a farkas MEGAnagyi címet kapta. A hiba csak ott volt, hogy a cimszereplő Pirosszka, mintha egy kicsit a szupernagyi árnyékába kerülne az animációs mese során, és tegyük a kezünket a szivünkre, és lássuk be: a feldolgozás egy kicsit James Bondosra sikeredett.

De térjünk vissza a Hófehérre és a vadászra. A film alkotói meglehetősen a feje tetejére állították a már jól ismert alapsztorit. A címszereplő Hófehérke – akit az Alkonyat sztárja Kristen Stewart alakít – nem a mindennek kiszolgálgatott Hófehérkét mutattja be, hanem mint amazon vonul fel a filmben, hogy hadsereget toborozzon a gonosz mostohája ellen. Ezen kívül a vadász (Chris Hemsworth), aki a mese szerint megkönyörül rajta a filmben a szárnyai alá veszi, és azon felül, hogy megtanítja harcolni, még jóképű is.

Mindent összevetve a film így elveszíti a varázsát, a szereplők helyére pedig kapunk majd egy Xenát, egy Obi Van Kenobit, hét vezért, valamint, egy Mab tündérboszorkányt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek