Starity

Marc Anthony új jótékonysági alapítványt hozott létre

2012. január 21. 12:12   |   Szerző: nagyalbi

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A salsa koronázatlan királya új alapítványán keresztül támogatja az elmaradott területeken szűkös anyagi körülmények között élő latin gyerekeket.

hirdetés
Marc Anthony új jótékonysági alapítványt hozott létre

Marc Anthony azt vallja, hogy a szerencséseknek kötelességük segíteni a kevésbé szerencséseket. A híresség évek óta jelentős karitatív tevékenységet folytat, szívügye a nehéz körülmények között élő gyerekek támogatása. Nem csupán pénzt adományoz, hírnevét és befolyását is igyekszik felhasználni különböző jótékonysági akciók és intézmények javára.

2011 őszén például ő volt az egyik fő arca a Goya Foods üzletlánc jótékonysági koncertsorozatának, amelynek bevételéből élelmiszer-adományokat juttattak a rászorulóknak. A Maribel Alapítványnál végzett munkája elismeréseként pedig (ez az alapítvány a szegénységben élő nőket és gyermekeket szeretné megfelelő színvonalú orvosi ellátáshoz juttatni) tavaly nyáron megkapta a VABC (Voices Against Brain Cancer) díját.

Anthony most egy újabb jó ügyhöz adta a nevét: Henry Cardenas producerrel együtt a napokban jelentették be a Maestro Cares Alapítvány létrehozását. Az alapítvány a tervek szerint különböző nonprofit szervezetekkel fog együttműködni Latin-Amerika fejlődő országaiban és a Karib-térségben. Szeretnék az itt élő árva és hátrányos helyzetű gyerekeket jobb egészségügyi és oktatási körülményekhez segíteni. Terveik között szerepel árvaházak, iskolák, kollégiumok és klinikák támogatása, élelmiszerrel és különböző felszereléssel történő ellátása.

Az első kiválasztott intézmény a Niños de Cristo árvaház a Dominikai Köztársaságban. Marc 2011. december 17-én, üdülése alatt járt itt először. Kollégáival együtt akkor élelmiszert, játékokat és más ajándékokat vitt a kicsiknek, az alapítványon keresztül pedig a későbbiekben folyamatosan támogatni kívánja őket.

A latin sztár elszánt és lelkes. Az idei évre több jótékonysági koncertet is tervez, hogy megteremtse az anyagi forrásokat a szervezet munkájának támogatásához, emellett valószínűleg minden kapcsolatát és befolyását felhasználja majd, hogy adományokat gyűjtsön számukra.

„Gyermekek milliói szenvednek szerte Latin-Amerikában. A Maestro Cares Alapítvány arra törekszik, hogy pozitív hatást gyakoroljon az életükre. Boldog vagyok, hogy részt vehetek ebben a projektben” – nyilatkozta az énekes.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek