Starity

Lana Del Rey reagált az őt ért vádakra

2012. január 21. 20:08   |   Szerző: Cannibal3

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A tavalyi év egyik legnagyobb felfedezettje beszélt a sokak által támadott SNL-fellépésről, mely az énekesnő debütáló előadása volt Amerikában. A rengeteg negatív kritika miatt többen azt gondolják, hogy Lana – még igazán be sem indult – karrierje is veszélyben lehet.

hirdetés
Lana Del Rey reagált az őt ért vádakra

A 2011-ben hatalmas áttörést elérő feltörekvő énekesnő, Lana Del Rey múlt hétvégén fellépett a népszerű amerikai műsorban, a Saturday Night Live-ban. A fellépés azért is volt érdekes, mert az énekesnő úgy léphetett színpadra, hogy még nem jelent meg első albuma, erre pedig már rég nem volt példa. Lana örült, hogy Amerikában is debütálhat, és megtiszteltetésnek gondolta a felkérést, ami azonban nem úgy sikerült, ahogy azt a Born To Die énekesnőjétől megszokhattuk.

Del Rey SNL-ben nyújtott teljesítményét rengetegen kritizálták, többek közt hírességek is. Sokan pedig már temetni kezdték a feltörekvőben lévő Lana karrierjét. Juliette Lewis bírálta talán a legélesebben a produkciót a Twitteren, ám üzenetét hamar törölte is, és helyette már az énekesnő dalszövegírói képességeit dicsérte. Többen pedig vicces jelzőkkel illették az előadót, volt, aki szerint egy részeg Julia Robertshez hasonlított leginkább.

Lana védelmében szól többek közt az is, hogy eddig a dalt többször is hibátlanul adta már elő, és mivel ez volt az eddigi legnagyobb szabású és első amerikai fellépése, így sokak szerint túlságosan izgult. A rosszul sikerült produkció közben az énekesnő igen feszült volt, és nem talált el minden hangot, de valószínűleg az emberek egy sokkal látványosabb és kevésbé elvont előadásra számítottak, ezért is érhette annyi negatív kritika a fellépést. A nagy felhajtás azonban biztosan jót tett Lana népszerűségének és egyre többen ismerhették meg a tengerentúlon.

Lana a Video Games című számát itt szinte tökéletesen adta elő, így az, hogy van hangja az SNL-ben lévő előadás után sem kérdőjelezhető meg.

A SNL múlt heti házigazdája, Daniel Radcliffe megvédte a nemrég felfedezett énekesnőt, és úgy gondolja, hogy a sok bírálat inkább Lana jelenségének, és nem a fellépésnek szólt, mivel az énekesnőt az utóbbi időben rengeteg dologgal vádolják. A legtöbben azt vetik a szemére, hogy letagadja, hogy feltöltette ajkait. Így Del Rey ahogy egyre népszerűbb lett, rengeteg utálót is szerzett magának, sokak szerint már egyenesen divat lett utálni a különleges hangú előadót.

Az amerikai énekesnő röviden és magabiztosan nyilatkozott a produkcióval kapcsolatban, mivel tisztában van a képességeivel, és azt gondolja, hogy kiválóan tud énekelni.

„Én egy jó zenész vagyok. Igen régóta énekelek, és azt gondolom, hogy ezt [az SNL készítője] Lorne Michaels is tudja. Ez nem csupán szerencse kérdése volt” – nyilatkozta Lana a fellépéssel és a műsorba való korai meghívással kapcsolatban. Az énekesnőnek nem kell aggódnia, mivel meghívást kapott már újabb amerikai műsorokba is. Februárban David Letterman és Ellen DeGeneres műsorában is bizonyíthat majd.

Lana Del Rey az SNL-ben történt kisebb botrány után újra teljes gőzzel új albumára koncentrál. Az év egyik legjobban várt korongja Born To Die címmel jelenik majd meg januárban, először 27-én Írországban, majd a hónap végén az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban is.

A nagylemezen a kislemezekhez hasonló melankolikus, sötét hangulatú, az ötvenes és hatvanas évek filmes világát idéző dalok lesznek majd, melyekhez tökéletesen passzol az énekesnő különleges hangja. A korongról már két kislemezt is kiadtak. Az egyik az Európában hatalmas sikereket elérő Video Games volt, a másik pedig az első profi rendezővel készített videoklippel rendelkező címadó dal. Lana nemrég két korábban kiszivárgott dalának végleges verziójából pedig részleteket tett fel a YouTube-ra, így a National Anthem és a This Is What Makes Us Girls albumverziójának kis részlete már meghallgatható.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek