Starity

Öt tény A csodálatos Pókemberből

2012. február 20. 15:03   |   Szerző: unicum95

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2012 legjobban várt filmjei között A csodálatos Pókember is helyet kapott, amelynek premierje nyár elejére van felírva, s ráadásul új szereplőgárda és rendező irányításával készítették a több érzelemmel és akcióval töltött produkciót.

hirdetés
Öt tény A csodálatos Pókemberből

Sokan nem tudják még, hogy A csodálatos Pókember egy reboot lesz, és nem folytatják a 2002-ben elkezdett sikeres trilógiát. Az ok: szükségesnek tartották, hogy a történetet érzelmileg is kifejtsék, ráadásul jobban fókuszáljanak más, az eredeti filmszériában még nem kifejtett szálakra.

A film két főszereplője, Andrew Garfield (Peter Parker/ Pókember) és Emma Stone (Gwen Stacy), illetve a még utómunkálatokban lévő film producere, Avi Arad a tokiói sajtókonferencián nyilatkoztak a filmről, melynek kapcsán öt érdekes tény vonható le.

Peter Parker eredetére több hangsúly lesz fektetve

A Sam Raimi által rendezett Pókember-filmben méltó háttértörténetet kaptunk az átlagos tinédzserből pókemberré vált életéről. A producer azt mondta, hogy a mostani filmben ebből többet kihoztak: „Három film után végre esélyt kaptunk kifejteni azt, hogyan is kezdődtek Peter csodálatos kalandjai. Például a szülei elvesztését. Nem tudja, mi történt velük, soha senki sem beszélt még róla. Úgy hiszem, találtunk egy jó háttértörténetet, hogy megmutassuk, milyen is ő, mi indítja be a sorsát.”

A gyíknak köze van Peter múltjához

A trilógiában többek között Peter ősei nem kaptak sok szerepet. Peter önfelfedezési útján sokat feldob majd az, hogy dr. Curt Connorsnak köze van a szülei halálához, legalábbis ő a kulcs ahhoz, hogy megtudjuk, mi történt az ifjú Parker édesapjával.

Különböző technikák

Egyértelmű, ha a rendező változik, a szempont is. Az új rendező ötletei alapján nemcsak egy vizuális effektekkel teli filmet akart létrehozni, hanem érzelmeset is. Ugyanakkor a kaszkadőrségből sem volt hiány, Andrew Garfieldnak három dublőre volt, hogy megmutassák Peter változó testét a pókcsípés után. „Különös kihívás volt számomra ez a film. Forgatás előtt úgy készültem, hogy halálközeli élményeken estem át. De tetszett, hogy a rendezőnk eredetivé és nem utánzattá akarta összehozni ezt a remek filmet” – nyilatkozta a feltörekvő Andrew Garfield.

Mary Jane kiütve – Peter igazi szerelme valójában Gwen Stacy

Ez az, amin sok rajongó vitatkozik, viszont ez a változtatás fog nézettséget hozni az új filmre. A képregényben sokkal később ismertük meg Mary Jane Watsont, ez a filmben sem lesz különb. Gwen Stacyt Bryce Dallas Howard alakította a harmadik Pókember-filmben, viszont őt is újraválogatták, méghozzá Emma Stone kapta a szerepet. Ő azt nyilatkozta: „Gwen eredetileg Peter első, főiskolai szerelme volt, míg a filmben az egyetemen ismerkedtek meg, és csak Mary Jane és Peter közé állították.”

A híres fejjel lefelé-csók

Emma Stone kis habozás után így válaszolt az első filmben megismert, fejjel lefelé történő csókról: „Nem akarom lelőni a poént. A filmben majd mindenki megtudja. De az első csók határozottan különleges.”

Ha tehát minden terv szerint megy, új filmszériának nézhetünk elébe, ami más szempontból és kategóriából nyújt majd újdonságot, mint az előző három. A csodálatos Pókember 3D-ben és IMAX-ben is látható lesz a magyar mozikban július 5-étől.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek