Starity

Megjelent Lana Del Rey debütáló albuma

2012. január 28. 11:11   |   Szerző: Cannibal3

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megérkezett a hirtelen berobbant énekesnő Born to Die című nagylemeze. A január 27-én megjelent album népszerűsége nagy szerepet játszik majd a mostanában sokat támadott Lana éppen beinduló karrierjében.

hirdetés
Megjelent Lana Del Rey debütáló albuma

A tavalyi év egyik legnagyobb felfedezettje kétség kívül a különleges hangú énekesnő, Lana Del Rey volt. A 25 éves lány Video Games című slágerével egy csapásra berobbant és ismertté vált, de azóta is a támadások középpontjában áll. Többen vitatni kezdték hitelességét, szavahihetőségét, és nagy vita alakul ki az énekesnő ajkai körül is, mivel sokan gondolják úgy, hogy plasztikai műtéten esett át. Lana jelensége így szinte megkerülhetetlen lett az utóbbi időben.

Az énekesnő Born to Die című albuma az eddig kiadott dalok és a nagy felhajtás eredményeként az év egyik legjobban várt lemezévé vált. A ma megjelent korong debütáló albumnak tekinthető, mivel az akkor még ismeretlen Lana előző albumát nem ezzel a névvel adta ki, és nem is hozta meg a népszerűséget. Az énekesnő régóta próbálkozott már betörni a zeneiparba eredeti nevén Lizzy Grantként, de végül csak a 2011 nyarán kiadott Video Games hozta meg számára először a sikert és az elismerést.

A Born to Die első kislemeze októberben jelent meg hivatalosan is, és Európában hatalmas sikereket ért el a szerzemény. A régies hangulatú melankolikus dal Németországban listavezető lett és többek közt az Egyesült Királyságban és Franciaországban is bejutott a legjobb tíz közé. A Video Games videoklipjét maga Lana készítette el az interneten talált videókból és filmrészletekből. Az album második kislemezeként decemberben érkezett meg a címadó szám, mely az előző dal stílusát vitte tovább. A dal kisfilmje az énekesnő első profi videoklipje lett, mely Lana szerint az eddigi legcsodálatosabb dolog lett, amit valaha is csinált.

„Lehetsz a világ legjobb énekese is, van esélyed arra, hogy soha senki nem fog hallani. Te döntöd el, hogy hagyod énekelni, vagy sem. Én már akkor énekeltem Brooklynban amikor 17 voltam, és senki sem foglalkozott velem az iparban. Én nem változtattam semmit azóta, és a dolgok úgy tűnik mégis csak megfordultak. Talán az angyalok úgy döntöttek, hogy rám mosolyognak egy kicsit” – nyilatkozta Lana a karrierje alakulásáról.

A magát gangsta Nancy Sinatraként emlegető énekesnő fényesnek ígérkező karrierje az amerikai debütálása után veszélybe került. Lana a népszerű SNL című műsorban lépett fel, és az ott nyújtott előadását rengeteg bírálat érte. Az eddig is eléggé megosztó énekesnő így igen rossz helyzetbe került, ám különösebben nem zavarja őt a kisebb botrány, mivel tisztában van a képességeivel. A kétségtelenül tehetséges Del Rey az incidenst után egyre ismertebbé vált és azóta már hatalmas várakozás övezte a Born to Die című albumát, mivel annak sikerességén múlik nagy részben a karrierje.

Az énekesnő érdekes hangját a legtöbben elismerik, – mivel többször is bizonyította már, hogy az SNL-ben nyújtott gyengébb fellépése ellenére igazán jól tud énekelni – de előadói képességeit a legtöbben vitatják. Elvontnak és egyszerűnek tűnő produkcióit sokan kevésnek találják.

Lana Del Rey Born to Die című lemezével viszont bizonyíthat, mivel az album sokak véleményét megváltoztathatja az énekesnőről. A korong először ma jelent meg többek közt Írországban és Németországban is, de az Egyesült Királyságba és az Egyesült Államokba csak január legvégén érkezik.

A nagylemezen a kislemezekhez hasonló melankolikus, sötét hangulatú, az ötvenes és hatvanas évek filmes világát idéző dalok szerepelnek, melyekhez tökéletesen passzol az énekesnő különleges hangja és saját maga által írt dalszövegei. Az korongot eddig többségében pozitív kritikák érték érték és a legtöbb országban – ahol ma jelent meg – első helyen áll az iTunes albumlistán.

A titokzatos énekesnő előtt valószínűleg sikeres időszak áll és talán a zenéjét azok is megszeretik majd, akik Del Rey jelenségével eddig nem igazán szimpatizáltak. Lanától nagyon sokat várnak a 2012-es évben és sokan a következő nagy dobásként tekintenek rá. Az énekesnőt már jelölték a BRIT Awardsra is, így karrierje jó irányba halad és az év során hatalmas népszerűségre és sikerre tehet majd szert a Born to Die című albummal.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek