Starity

Bandák, akiket érdemes jobban megismerned

2012. február 10. 15:03   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ebben a cikkben olyan bandákról olvashattok, akiket érdemes jobban megismerni, mert nagy valószínűséggel az ő slágereiket fogjuk dúdolni az elkövetkezendő időszakban, hiszen a zene világa sokrétű, és számos felfedezésre váró kincset tartogat az idei év.

hirdetés
Bandák, akiket érdemes jobban megismerned

The Ting Tings

A The Ting Tings egy angol indie-pop duó, melynek tagjai Jules De Martino és Katie White. A zenekar 2007-ben alakult meg Angliában, és négy év alatt bevették az egész európai kontinenset. Zenéjük meghatározó, gyakran keverik számaikban különféle zenei stílsok főbb motívumait. Legismertebb számaik a több országban is első helyezést elérő That Not My Name, a közkedvelt Shut Up and Let Me Go és legújabb slágerük, a Hang It Up. Magyarországhoz is fűzik emlékek a zenekart: a 2009-ben és a 2010-ben rendezett Sziget Fesztiválon is tiszteletüket tették mint fellépő, a közönség nagy örömére.

Sleigh Bells

A noise popot játszó Sleigh Bells 2007-ben alakult Brooklynban. Alakulása óta két tagot számlál: Alexis Krausst és Derek E. Millert. A nemzetközi sikerek még váratnak magukra, ám Amerikában egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kéttagú formáció. 2010-ban jelent meg első albumuk, a Treats, mely számos slágert tudhat magáénak. Ilyen például a Kids, amely bekerült a Skins US egyik jelenetébe, valamint egy 2012-es FIFA-játékba is. Hamarosan megjelenik következő albumuk, a Reign Of Terror, amely 2012. február 21-én kerül a boltok polcaira.

Oh Land

Nanna Øland Fabricius egy 26 éves dán származású énekesnő, dalszövegíró és zenei producer, aki pop- és electropop slágereiről ismert. Karrierjét 2008-ban kezdte Fauna című albumával, mellyel először a dániai zenekedbelők szívébe lopta be magát. Második lemeze 2011 márciusában jelent meg Oh Land címmel, amely Dániában aranylemez lett. Előfellépőként több sztár világkörüli turnéján is szerepelt; 2011-ben SIA We Are Born turnéján júliusban és augusztusban az észak-amerikai állomásokon lépett fel, valamint Katy Perry California Dreams turnéjának néhány amerikai helyszínén melegítette be a közönséget. Legismertebb szerzeménye a Sun of a Gun és a kiemelkedő sikereket elérő White Nights. Ismert kölönleges öltözködéséről és különc ruhakölteményeiről is.

Foster the People

A három tagot számláló indie-popot és indie-rockot játszó zenekar 2009-ben alakult Los Angelesben. Alig három év alatt ismertek lettek az egész világon; reformernek számító slágereik és a hipszterek támogatása miatt. Első albumuk, a Torches 2011-ben jelent meg, és számok világslágert tartalmaz: ki ne hallotta volna már a Pumped up Kids, Call It What You Want, vagy a Color on the Walls című dalokat? Az album három országban is elérte az első helyezést, a zenekart pedig több nemzetközi díjra is jelölték (2011 MTV Video Music Awards, 2012 BRIT Awards). A Foster The People ezek mellett az az óriási megtiszteltetés érte, hogy felléphet a 2012-es Oscar-díj-átadó jótékonysági partiján, melynek házigazdája és egyben szervezője Elton John és férje, David Furnish.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

album zene banda 2012
hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek