Starity

Nagyot tarolt Lana Del Rey albuma

2012. február 12. 16:04   |   Szerző: Cannibal3

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A nemrég befutott énekesnő debütáló albuma, a Born to Die már most hatalmas sikereket ért el. A sokat vitatott Lana karrierje így valószínűleg már nincs veszélyben.

hirdetés
Nagyot tarolt Lana Del Rey albuma

Január végén jelent meg az idei év egyik legjobban várt albuma, a Born to Die. Az igen rövid idő alatt hatalmas népszerűségre törő Lana Del Rey lemezét óriási várakozás előzte meg, így az elvárások is igen nagyok lettek. Az album előtt az énekesnő a támadások középpontjába került, és az utóbbi idők egyik egyik legmegosztóbb előadójává vált, emiatt sokan már kételkedni kezdtek a debütáló korong sikerében, de Lana albuma végül mégis igen népszerűnek bizonyult.

A Born to Die a megjelenésekor rengeteg országban vezetett az iTuneson, és később igen jól debütált a listákon. Első lett az Egyesült Királyságban, ahol az év legnagyobb első heti eladását produkálta, majd listavezető lett még többek közt Ausztriában, Ausztráliában, Franciaországban, Írországban és Németországban is, ahol korábban a Video Games című sláger is number one volt. Az Egyesült Államokban az album a második helyen debütált a Billboard 200-as listán, ami nagy dolog ahhoz képest, hogy ez az Amerikában még kevésbé ismert Del Rey első lemeze.

A korongról a kritikák igen megoszlóak voltak, de az énekesnő valószínűleg megszokta már a sok negatív visszhangot, és az album sikere is magáért beszél. Abból, hogy a Born to Die több országban máris listavezető, kiderül, hogy az énekesnő fényes karrier elé nézhet, és tényleg ő lehet 2012 egyik legnagyobb dobása, hacsak nem gondolja komolyan azt, hogy első albumával már mindent elmondott, és így nem lesz második.

Lana egyébként a sokak által támadott Saturday Night Live-os amerikai debütálása után fellépett David Letterman műsorában is, ahol a Video Games című dalát már szinte tökéletesen adta elő, így sokkal pozitívabban fogadták ezt a fellépését.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek