Starity

Eurovízió: Norvégia és Izland is választott

2012. február 12. 16:04   |   Szerző: Mélodrame

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Február 11-én Magyarország mellett Norvégia és Izland is döntött: a norvégokat Tooji, az izlandiakat pedig Greta Salóme és Jónsi képviseli a 2012-es Eurovíziós Dalversenyen.

hirdetés
Eurovízió: Norvégia és Izland is választott

Szombat este Magyarország mellett Norvégia és Izland is dalt választott a 2012-es Eurovíziós Dalfesztiválra. A norvég nemzeti döntőben 10 előadó lépett színpadra, a 10 produkció közül a nézők szavazatai alapján az iráni származású énekes, Tooji bizonyult győztesnek, Stay című dalával. Izlandon hét előadó jutott a nemzeti döntőbe, melyek közül Greta Salóme and Jónsi – Mundu eftir mér című szerzeményét találták a legalkalmasabbnak arra, hogy képviselje az országot a 2012-es azeri rendezésű Eurovíziós Dalversenyen.

Az eurovíziós versenydalok mezőnye egyébként rohamosan bővül, a napokban került bemutatásra a máltai és a francia dal, továbbá Izrael is bejelentette, hogy az országot ebben az évben a pop/rock stílusban alkotó Izabo képviseli majd Time című dalával. A máltai versenyző Kurt Calleja lesz, versenydala pedig a This is the Night, míg Franciaország képviseletében Anggun léphet színpadra, és adhatja elő Echo (You and I) című dalát májusban a bakui Kristálycsarnokban.

Ma este Azerbajdzsán rendez nemzeti döntőt, a házigazda azeriek öt dalból választanak majd, az est vendége pedig a török versenyző, Can Bonomo és a máltai Kurt Calleja lesz.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek