Starity

Düki: „Fontos, hogy a táncosok is szerepelhessenek egy klipben”

2012. február 12. 20:08   |   Szerző: rathmate

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Starity Dükivel beszélgetett az új klipjéről, tánciskolájáról, lemezéről, Megasztárról és sok más érdekes dologról.

hirdetés
Düki: „Fontos, hogy a táncosok is szerepelhessenek egy klipben”

Mint azt már korábban megírtuk megjelent Düki legújabb kisfilmje, mely az Akarom címet viseli. Ebből az alkalomból készítettünk interjút Dükivel, melyből regeteg kulisszatitkot is megtudhattunk a klip ok a klipről és egyéb dolgokról, ha elolvassátok Dükivel készített interjúnkat.

- Sokáig úgy volt, hogy az Electro Shock című dalból készítesz videó klipet. Végül az Akarom című dalra esett a választás. Mi volt az oka a váltásnak?
- Igen, úgy volt tervbe véve, hogy a tavalyi Comet/Bravo Otto szezon után bocsájtom ki az Electro Shock című klipemet, de végül nem tudtuk megvalósítani, mert jött a nyár és így nehezebb volt összeszedni a táncos brigádomat. Aztán folyamatos szervezés alatt állt a klip, de közben Béci felvetette azt az ötletet, hogy mi lenne, ha forgatnánk a Heyhez egy featuring klipet, így megint félre kellett raknom az Electro Shockot. Majd a semmiből előjött az Akarom című dalom, amit már több mint egy éve írtam, de nagyon szerettem és végül azért esett rá a választás, mert úgy éreztem, hogy ezzel a dallal nagyobb kontrasztot tudnék elővarázsolni a Hey után Érzelmesebb nótára is vágytam amellett, hogy táncolni lehessen rá, és így születhetett meg az Akarom.

- Hány helyszínen forgattátok a videoklipet?
- Egyetlen egy helyszínen forgott a klip, pontosabban egy óbudai gyárépületben. Azon belül rendeztük be a helyszíneket, mint pl. a nappalis playback jelenetet és a tévés hátteret a táncosoknak.

- Mennyi ideig tartott a forgatás?
- A forgatás délelőtt 10 órától egészen körülbelül este 9-ig tartott. Ez egy átlagos forgatási időtartamnak mondható, de volt benne bőven meló ugye a tánc és a helyszín cserék miatt, de hála a Studio-X-nek és a táncosaim profizmusának megoldottuk pikk-pakk.

- Sok hazai, illetve külföldi sztár nem igazán várja a forgatást, mondván: túl fárasztó és nyűg neki. Te hogy vagy ezzel?
- Igen, sokan lusták a forgatáshoz és leginkább a végeredményt várják, de munka nélkül az sajnos nem elérhető. Én és a táncosaim mindig izgalommal várjuk a forgatási napokat, attól függetlenül, hogy nem csak egy helyben kell állnunk és énekelnünk, ami nem igazán megerőltető, hanem végig kell darálnunk tánccal az egész forgatási napot. Élvezettel és teljes beleadással dolgozunk annak érdekében, hogy a végeredmény tökéletes lehessen.

- A mostani kisfilm is táncos klip lett. Tervezel a későbbiekben olyan klipet, ahol nem táncolsz?
- Nem tervezek egyelőre olyan klipet, amiben nem táncolnék. Mivel nem vagyok egy Caramel-szintű énekes, ezért fontos, hogy az előadással, jelen esetben a tánccal ki tudjam egyensúlyozni a két dolgot, hogy megálljam a helyem az előadók közt. Fontos még az is, hogy a táncosaimnak lehetőséget biztosítsak ilyesféle szereplésekhez, mivel személyes tapasztalatból tudom, hogy mekkora löketet jelent egy feltörekvő táncos számára az, hogy minőségi klipben viszontláthassa önmagát.

- A Studio-X-es srácok készítették a kliped. Sőt a Hey című dalotokat is ők forgatták. Miért pont rájuk esett a választásod?
- Az Electro Shock című klipemhez is a Studio X-el forgattam volna le a kisfilmemet, de végül az elmaradt ugye, és mivel ismertem és elismertem munkásságukat, ragaszkodtam hozzá, hogy a Hey című dalunkhoz is ők adják a képvilágot. A végeredmény láttán pedig teljesen elégedett voltam, így nem volt kérdés, hogy a következő dalommal, az Akarommal is nyugodt szívvel hozzájuk fordulok majd és persze a harmadik szólóklipemet is velük tervezem

- Van sztorija a klipnek vagy image klipet csináltatok?
- Sztori nincs, így image klipnek mondható. A nappalis jelenetben egyedül ülök és énekelek a kanapén, ezzel szimbolizálom a magányt és a vágyódást az elvesztett szerelmem felé. Ugyan van olyan jelenet, mikor egy női szereplő vesz körül, de ott sem veszek róla tudomást, hiszen lélekben nincs velem, mert már régen kialudt a tűz. Ezért énekelem a refrénben az „Akarom, hogy újból égjen ugyanaz a tűz, mint régen…”-sorokat, mert vágyom még a régi, elfeledett pillanatokra.

- Ez az új dal beharangozója egy új albumnak esetleg? Vagy azzal még várnunk kell?
- Igen, mondhatjuk úgyis, hogy beharangozója az új albumnak, hiszen eddig meg nem jelent dalról van szó. Január 2-án adtam ki netes formában a Transform 1.0 albumomat, aminek a címe egyértelműen sugalja, hogy lesz folytatása a kislemeznek. Már majdnem kész állapotban van a második rész is, úgyhogy ha minden jól megy, akkor nemsokára napvilágot láthat, de pontos információt még nem tudok közölni.

- Az új album milyen stílusú lesz? Lesznek közreműködők?
- Egyenlőre nem tervezek stílusváltást, így az eddigiekhez hasonló Electropop és R’n’b dalok lesznek, természetesen Tran D. A. stílusban. Szeretnék mindenképp egy-két közreműködőt az új dalaimban, de még bennem sem fixálódott le, hogy kihez forduljak.

- A Stereo 2.0 elmondta nekünk, hogy szeretnének külföldön is befutni. Te nem tervezel, hogy angolul is készítesz klipet és megpróbálsz külföldön befutni?
- Én úgy vagyok vele, hogy amíg nem értem el olyan szintet Magyarországon, amivel meg lennék elégedve, addig a külföld meghódítása számomra tabutéma. Sok előadóról hallottam, hogy külföldi hírnévre pályázik, úgy, hogy még Magyarországon sem tudott érvényesülni kellőképpen. Ezt nevezik lépcsőfok-kihagyásnak. Természetesen ezt nem a Stereo 2.0-ra kell érteni, mert teljesen jó, amit csinálnak és mivel nagy haverjaim, szurkolok nekik ezerrel.

- Az új tánciskolád, a R3d One mint tudjuk, megnyitotta a kapuit. Ketten tanítjátok Orosz Andrissal a táncolni vágyókat. Honlapodon az olvasható, hogy „próbáld ki a R3D ONE Style-t...”. Ez pontosan mit takar? Milyen az a R3D ONE Style?
-
Igen, januárban startolt az önálló tánciskolám, a R3D ONE. New style hip hopot Düki-módra, azaz a klipjeimben, táncos videóinkban látott R3d One stílust sajátíthatják el a jelentkezők.

- Te lettél az idei Megasztár hivatalos koreográfusa. Milyen érzésekkel tölt el? A színpadon is láthatunk téged az énekesek mögött?
- Igen, megkerestek engem is, mint a hét koreográfusjelölt egyikét. Majd kaptunk mindannyian egy dalt, amire táncot kellett készítenem a csapatommal, majd azt bemutatni. Rám esett végül a választásuk, így hatalmas büszkeséggel tölt el, hisz kevés 21 éves táncos fiatal kap ehhez hasonló felkérést, mint a Megasztár 6 megkoreografálása. Persze, ez még nem jelent semmit, mert helyt is kell állni, de azon leszek, hogy ténylegesen kiérdemeljem ezt a posztot. Gondolkodtam én is rajta, hogy beálljak-e egy-egy táncra, az újdonsült énekesek mögé, de még nem döntöttem el. Meglátjuk majd.

- Mit üzennél az olvasóknak?
- Köszönöm azoknak, akik vették a fáradtságot és végigolvasták ezt az interjúmat és aki hallgatott, az hallgasson továbbra is! Nagy pacsi mindenkinek!

Köszönjük Dükinek az interjút, aki még nem látta volna az új klipjét, most bepótolhatja:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek