Starity

Matematikával kiszámolható a sztárkapcsolatok élettartama

2012. március 18. 10:10   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Eddig nem tűnt matematikailag lemodellezhetőnek a hírességek szerelmi élete, de egy újságíró és egy statisztikus már erre is talált formulát.

hirdetés
Matematikával kiszámolható a sztárkapcsolatok élettartama

A New York Times tudományos újságírója, John Tierney a statisztikus Garth Sundemmel karöltve fejlesztette ki bombabiztos módszerét, amivel könnyen kiszámolható, hány év boldogság jut kedvenceinknek. A formula segítségével előre megjósolták olyan sztárpárok szakítását, mint Demi Moore és Ashton Kutcher, Britney Spears és Kevin Federline, valamint Pamela Anderson és Kid Rock. Igaz, Katie Holmes és Tom Cruise esetében a csodamódszer csődöt mondott, hiszen a pár még mindig együtt van, holott a tudomány szerint már el kellett volna válniuk.

A két tudós persze nem csüggedt, és kidolgozott egy még egyszerűbb és még precízebb előrejelzési módszert: a párról szóló New York Times-cikkek számát el kell osztani a National Enquierben megjelenő híradások számával.

Az új módszer nyilvánvalóvá teszi, hogy a sztárok kapcsolatainak hosszúsága gyakorlatilag a hírnév függvénye. A páros azonban azt is észrevette, hogy valójában csak az álompárok női tagjának hírneve számít.

„Vagy a fickó erőtlen ahhoz, hogy előre jelezze a házasság sorsát, vagy egy enigma, amely számokkal nem meghatározható. Én az utóbbira tippelek” – mondta Garth Sundem.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek