Starity

Sztárok, akiknek le kéne szokniuk a dohányzásról

2012. április 04. 10:10   |   Szerző: mayaa.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sajnos egyre több tini hódol ennek a káros szenvedélynek, ám nemcsak a fiatalok körében elterjedt, hiszen a legnagyobb sztárok sem tudják letenni a cigarettát.

hirdetés
Sztárok, akiknek le kéne szokniuk a dohányzásról

A cigarettát mint élvezeti cikket a közép-amerikai maják és aztékok használták először a kilencedik század körül, ám az inkább a mai szivarra hasonlított. A mai értelemben vett cigarettát először 1845-ben kezdték el nagyobb mennyiségben gyártani Franciaországban, azóta pedig az emberek sajnos nagy részének a mindennapi életében is helyet kap, ugyanis a népesség egyhatoda, vagyis 1.1 milliárd ember fogyasztja nap mint nap.

Sajnos ebben a számban a hírességek is benne vannak, igaz, az átlagemberek ugyanúgy szívják a káros terméket, ám a sztárokra nézve ez többszörösen rossz fényt vet, ugyanis a saját egészségüket teszik tönkre, sőt még rossz példát is mutatnak rajongóiknak.

A pop nagyasszonyának, Madonnának a 15 éves lánya, Lourdes Leon bátran cigizett az Egyesült Államokban, ahol ugyan 21 év a korhatár az ilyesféle termékekre, a lány mégis rágyújtott, nem is figyelve a rá leselkedő paparazzókra.

A Twilight-filmek vámpírját alakító Robert Pattinson úgy döntött, egy időre felhagy a színészettel, és újra visszatér a zene világába. Sajnos azonban a rossz szokását nem tudja elhagyni, hiszen többször is lefotózták már cigivel a szájában.

A High School Musicalből megismert Vanessa Hudgens úgy látszik, végleg megszabadult az általa olyannyira utált jókislány-imidzstől, hiszen új filmje forgatásán vadul bulizik, iszik – és sajnos dohányzik is.

Bár korábban templomban énekelt, mára már korántsem a visszafogottságáról ismert az egyik legnépszerűbb amerikai énekesnő, Katy Perry. Számos zenei díjjal és elismeréssel rendelkezik, de nem hinnénk, hogy a dohányzási szokásaival ugyanígy büszkélkedne, mint elért eredményeivel.

A dubstep királya, Skrillex egy „Nem dohányzó” feliratot tart a kezében, amelyből akár arra is lehetne következteni, hogy a zenész keményen harcol a dohányzás ellen, de nem ez a helyzet, ugyanis a papír mögül gomolygó füst erősen ennek a fordítottjára utal.

A One Direction szépfiúja, Zayn Malik 19 éves kora ellenére már igazi láncdohányosnak számít, és bár újévkor megfogadta, hogy leszokik a cigarettáról, sajnos ezt nem sikerült betartania, ugyanis január elseje óta többször is lefotózták őt füstköd kíséretében.

A britek aranytorkú büszkesége, Adele pár hónapja még hallani sem akart a leszokásról, még torokműtétje sem tántorította el a napi cigarettaadag elszívásától, és bár most az egészséges élet felé vette az irányt, amely eredményeként letette a cigit is, félő, hogy újra visszaszokik rá, ugyanis már több alkalommal is próbálkozott, mégis visszatért a káros szenvedélyéhez.

A Hannah Montana sztárja, Miley Cyrus is előszeretettel gyújt rá, ám nem elég, hogy árt az egészségének, rossz példát mutat a rajongóinak, sőt még törvényt is szeg, ugyanis 19 évesen még tilos az Amerikai Egyesült Államokban dohányozni.

A barbadosi énekesnő, Rihanna, aki újabban ismét fekete hajjal hódít, mindig is a kicsapongó életmódjáról volt híres, nem vetette meg soha a nagy partikat, amelyekben sokszor került elő a káros élvezeti cikk is.

A Barátság extrákkal fiatal színésznője, Mila Kunis sohasem a botrányaival hívja fel magára a figyelmet, ám sajnos ő is hódol a kísértésnek, és néha-néha elszív egy-két szál cigit.

Ezzel a sor korántsem ér véget, hiszen megannyi sztár van még, akik nem tudják abbahagyni ezt a káros szokást. A stresszes életmód és a sok nyomás hatására egyre nehezebb abbahagyni a dohányzást, de reméljük, hogy minél hamarabb sikerül elhagyniuk a cigit, amiben az is sokat segít, hogy egyre több helyről tiltják ki a dohányzó személyeket.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek