Starity

Megkapta a PG-13 besorolást a Bully című film

2012. április 06. 17:05   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iskolai bántalmazásokról szóló filmet végre azok is megnézhetik, akik nap mint nap szembesülnek vele, hiszen az MPAA hosszú huzavona után mégis leszállította a besorolását.

hirdetés
Megkapta a PG-13 besorolást a Bully című film

Többször is foglalkoztunk a Bully című filmmel korábban, hiszen a megrázó dokumentumfilmet eredetileg R besorolással látta el az MPAA, azaz az Amerikai Moziszövetség.

A film érdekében (civil kezdeményezésre) kampány kezdődött, amelyhez több híresség is csatlakozott, többek között Demi Lovato és Johnny Depp is. A vita hosszú hónapokig húzódott, hiszen a forgalmazó, a The Weinstein Company nem akart beletörődni, hogy néhány percnyi káromkodás miatt pont az a korosztály marad ki a filmből, akiknek a többsége nap mint nap átéli a filmben ábrázolt borzalmakat.

A problémát végül sikerült megoldani néhány dialógusvágással, és mivel a sérelmezett káromkodások eltűntek a filmből, az MPAA végül úgy határozott, mégis leszállítja a korhatárt PG-13-ra. A szövetség még azt is megengedte, hogy a filmnek ne kelljen az újrabemutatásig megvárnia a 90 napot, ami a besorolásváltozás miatt egyébként kötelező lenne, így már április 13-án visszakerülhet a forgalmazásba a film, amelyet egyébként a múlt héten besorolás nélküli címkével mutattak be New Yorkban és Los Angelesben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek