Starity

Szépségápolási termékek, amikre tényleg szükségünk van

2012. április 20. 08:08   |   Szerző: mayaa.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sokszor hajlamosak vagyunk túlzásba vinni a szépítőszerek használatát, ám egy tanulmány feltérképezte azokat a termékeket, melyekre valóban szükségünk van.

hirdetés
Szépségápolási termékek, amikre tényleg szükségünk van

A szépségért meg kell szenvedni – hangzik a közmondás. De sajnos sok esetben nemcsak mi, hanem a pénztárcánk is megszenvedi a szépségápolást, hiszen a legjobb minőségű termékek sajnos nem kis összegbe kerülnek. Ám nem kell mindent megvenni, aminek szép a csomagolása vagy csalogató a reklámja, ugyanis sokkal kevesebből is ki tudjuk hozni magunkból a maximumot, mint hinnénk, aminek remek példája egy tanulmány is, ami ezt a kérdést kutatja.

A tanulmány három alapterületet vizsgál, ahol kevés termékkel is csodás eredmény érhető el:

Hajápolás: Csupán három termékre van szükség a csodálatos hajzuhatag eléréséhez: samponra, hajbalzsamra és hajpakolásra. Ezenkívül sokan hisznek még a sör, a kamilla és a tojásfehérje jótékony hatásában a hajápolás szempontjából.

Bőrápolás: Itt csupán egy elengedhetetlen szépségápolási cikk a szükséges, ami nem más, mint a testápoló. Ám az arcbőr ápolásához ennél több termékre van szükség, ugyanis arctisztitó, bőrradír, hidratáló és tonik a megfelelő kellékek a hatékony arcápoláshoz. Persze legjobb belülről megelőzni a problémákat, ezért a tudósok a kevés zsír és sok zöldség fogyasztását ajánlják a ragyogó bőr eléréséhez.

Sminkek: Ezen a téren nem is a mennyiség, inkább a minőség a legfontosabb szempont, hiszen a rossz minőségű termékek nemhogy használnak, inkább csak rontanak a helyzeten. Egy rosszul megválasztott termék kiütéseket, viszketést, de akár allergiát is okozhat az arra érzékeny embereknek, ezért kell mindig odafigyelni a minőségére. Amire itt igazán szükségünk lehet, az a korrektor az apróbb bőrhibákra, valamint a szempillaspirál az őziketekintet eléréséhez – már ezekkel is csodás hatást lehet elérni.

Tehát a szépségápolási termékek vásárlását nem kell túlzásba vinni, a mennyiség helyett inkább a minőségre figyeljünk, és ne felejtsük el, hogy a kevesebb néha több!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek