Starity

Angelina Jolie Guterres különmegbízottja lett

2012. április 20. 08:08   |   Szerző: judy91

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az ENSZ Menekültügyi Hivatala kedden Genfben bejelentette, hogy Angelina Jolie jószolgálati nagykövet rövidesen egy új, kibővített szerepkörben tevékenykedhet az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságában, méghozzá António Guterres különmegbízottjaként.

hirdetés
Angelina Jolie Guterres különmegbízottja lett

Angelina Jolie az elmúlt egy évtizedben az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának különleges jószolgálati nagyköveteként teljesített szolgálatot. Ez idő alatt több mint negyven kiküldetésen vett részt a világ legkülönbözőbb országaiban, így vált járatossá az erőszakos kitelepítések kérdéskörében, és így lett a menekült emberek fáradhatatlan védelmezője.

„Az új szerepkörben várhatóan azokra a nagy krízishelyzetekre fog összpontosítani, amelyek emberek tömeges kitelepítését eredményezik. Emellett vállalja az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága és Guterres diplomáciai szintű képviseletét, bevonva a globális kitelepítés kérdésében érintett partnereket” – nyilatkozta Adrian Edwards szóvivő az újságíróknak Genfben.

Edwards azt is elmondta, hogy Jolie az összetettebb szükséghelyzetekre koncentrálna, és hosszú távú megoldások elősegítésén dolgozna a konfliktusok által kiszorított emberek érdekében. „Guterres főbiztos hálás Jolie kisasszonynak, amiért elvállalta a feladatot ebben a – globális kitelepítések helyzetét tekintve – kritikus időszakban. Az új különmegbízotti státusza azonnal hatályba is lépett” – tette hozzá a szóvivő.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek