Starity

Összeállt a VIVA Comet legjobb klipjéről döntő szakmai zsűri

2012. május 10. 10:10   |   Szerző: Red Lemon

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kiderült, kik bírálják a 12. VIVA Comet gála Legjobb klip kategóriájának jelöltjeit. Az eredményre június 14-ig várnia kell a rajongóknak, azonban Karányi Dani, Lakatos Márk, Szabó Győző és Török Ferenc már tudják, hogy melyik jelöltnek osztják majd ki a Comet-gömböt a Papp László Budapest Sportarénában.

hirdetés
Összeállt a VIVA Comet legjobb klipjéről döntő szakmai zsűri
Fotó: Red Lemon Média

Május 7-én ült össze a 12. VIVA Comet gála Legjobb klip kategóriájának zsűrije. A bírálók között ott van a DJ és reklámszakember Karányi Dani, a stylist Lakatos Márk, Szabó Győző színész és Török Ferenc filmrendező. A klipek megtekintésekor a hangsúlyt nem a zenére, hanem magára a filmre, annak szereplőire helyezték, valamint arra, hogy a film mennyire illeszkedik a zenére. Ezek alapján a szempontok alapján választották ki, hogy melyik klip kapja június 14-én egy nagyszabású show keretében a Legjobb klipnek járó Comet-gömböt.

A kategóriában nagy a verseny, hiszen már a jelöltségig is olyan sikeres klipek jutottak, mint a Punnany Massif Pécs Aktuál X című számához készült lokálpatrióta kisfilmje és Varga Viktor az ötvenes éveket idéző videója a Szőkével álmodtam című slágerhez. Versenyben van SP is komoly érzelmeket átadó, Maradnék című számához készített klipjével, de ott van a The [hated] Tomorrow talán legsikeresebb dalához, a Krisztához felvett, az élet nagy elhatározásairól szóló videója, valamint a békásmegyeri DSP Már megint című, egy fiatal férfi kitörési kísérletét bemutató filmje is.

„A pályám kezdetén magam is klipekkel, azok rendezésével foglalkoztam, úgyhogy nem áll tőlem távol ez a világ – mesélte Török Ferenc filmrendező. – A legfontosabb szempontom zsűrizés közben az volt, hogy vizuálisan melyik a legegységesebb. Nem a zenére koncentráltam, inkább a film megvalósítására és arra, hogyan illeszkedik össze a számmal. Szoros verseny volt, de a győztest természetesen nem árulhatom el.”

Az, hogy melyik klip kapja az év egyik legfontosabb zenei eseményének, a 12. VIVA Comet gálának díját, alig több mint egy hónap múlva, június 14-én derül ki a Papp László Budapest Sportarénában, ahol egy minden eddiginél látványosabb show keretében ünnepli majd a zenei világ az elmúlt 12 hónap legjobb magyar előadóit.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek