Starity

Nagytakarítás az amerikai csatornáknál

2012. május 12. 11:11   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A tegnapi napon elkaszálták a Ringer, Secret Circle, Alcatraz, Awake című sorozatokat. Újabb évadot kap a Gossip Girl, terhes férfiakkal erősít az NBC a következő szezonra.

hirdetés
Nagytakarítás az amerikai csatornáknál

Múlt héten már lehetett hallani arról, hogy Ewan McGregor egy sorozatban szerepelt volna az HBO-n ám azt lefújták az utolsó pillanatban.

A CW-csatornán a két legnépszerűbb dráma, a Ringer és a Secret Circle is törlésre került, ehelyett sorozatot rendeltek be a Szex és New York-előzmény pilotjából illetve a Szépség és a Szörnyetegből. Nem meglepő módon a Nikita, a Gossip Girl és a Hart of Dixie című sorozatból újabb évadot kapunk majd.

Az NBC elkaszálta az Are You There, Chelsea, Bent, BFF és az Awake című sorozatot, az alacsony nézettség miatt. Utóbbi a legutolsó résznél gyenge 2,4 millió nézőt vonzott. Az Eredet című filmhez hasonlított sorozatot az NBC nem volt hajlandó más idősávba tenni, ehelyett újabb évadokat kapunk a Városfejlesztési osztály, Up All Night, Law and Order és a Whitney című produkciókból. Visszatér az amerikai Hivatal és a Community, az újoncok között pedig egy terhes férfiakról szóló sorozat (The New Normal) és Matthew Perry új sitcomja, a Go on szerepel. J.J. Abrams Revolution elnevezésű drámája már most nagy érdeklődésnek örvend.

A Fox nem kér többet a nemrég indult Alcatraz című sorozatból, helyette új évadot rendelt be a névhasználati vádakkal sújtott Glee, illetve a Touch elnevezésű projektet, amely – mint az utóbbi hetek alatt kiderült – nem a Fox tulajdona. A csatornát beperelték, mert a történetet saját maga tulajdonának tekinti és a rendezők elfelejtették kreditálni az igazi, eredeti történet megíróját aki már 2009-ben kiadott egy könyvet, amelynek története néhány név kivételével minden pontban egyezik a sorozatéval.

Az ABC törölte a Pan Am és Missing drámákat. A Pan Am másik, egy kisebb csatornára készül, ha lehet hinni a szóbeszédnek, de megerősített információ még nincs. A Christina Ricci főszereplésével forgatott sorozat első évada nem hozta a várt nézettséget. Kapunk majd újabb részeket a Shark Tank, Dancing with the stars amerikai verziójából, Scandal nevű sorozatból illetve tovább idegesít mindenkit a kiállhatatlan liba a 23-as lakásban, avagy a Don't trust the b*tch in apartment 23. A sorozatot szintén beperelték, amiért csúnyán beszélnek benne, és a címben is szerepel egy szó, aminek nem lenne szabad, Augusztustól pedig több krimi- és drámaszériát láthatunk majd, mint például a Zero Hour. A komédiák között a legerősebb a Red Van című sitcom, ami egy remake, az eredetije az angol White Van Man, amit azóta töröltek is, hogy a feldolgozás ne tegyen keresztbe az eredeti sitcomnak vagy csökkentse annak nézettségét.

A CBS később közli eltörölt és berendelt sorozatainak listáját, már most nagy esélyes visszatérőnek gondolják a CSI melléksorozatokat, Unforgettable és a Robot, míg az újoncok között nagy esélyes Martin Lawrence komédiája (még meg nem nevezett) és az Elementary, ami egy Sherlock Holmes feldolgozás. A BBC-s sorozathoz hasonlóan Sherlock a modern világban nyomoz, a különség csak annyi, hogy Watson most nő lesz, Joan Watsont Lucy Liu alakítja majd. Az engedélyét megvont sebész és Sherlock a rehabról jönnek ki, ott ismerkednek meg és nyomoznak együtt. A sorozat eredetileg remake lett volna, de az anyacsatorna nem adott jogot a feldolgozásra ezért új szemszögből mutatják be a sorozatot.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek