Starity

Nélson Oliveira lehet a foci EB nagy felfedezettje

2012. május 15. 12:12   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Rohamosan közeledik a 2012-es labdarugó Európa-bajnokság, amelyet Lengyelország és Ukrajna közösen szervez. A kontinenstorna június 8-án veszi kezdetét, és július 1-jén derül ki a győztes kiléte.

hirdetés
Nélson Oliveira lehet a foci EB nagy felfedezettje

A portugálok is készülnek az EB-re gőzerővel, Paulo Bento vezénylete alatt a megfiatalodott csapat teljesítménye is jobb: a Sporting Lisszabon egykori edzőjét 2010. szeptember 21-én nevezték ki a válogatott élére, amelyet rögtön egy 3-1-es Dánia elleni győzelemmel ünnepelt.

Bento tegnap hozta nyilvánosságra egy sajtótájékoztató keretein belül az idei válogatott névsort, amely egy részről várható volt, más részről okozhatott meglepetéseket is. Természetesen Cristiano Ronaldo bekerült a csapatba, emellett a nemzetközi sajtó egy fiatal csatárról, Nélson Oliveiraról beszél, aki akár a torna felfedezettje is lehet.

„Oliveira fiatal játékos nagy tehetséggel és reményekkel megáldva. Más tulajdonságai vannak, mint a többi csatárnak, hiszünk benne” – nyilatkozta a mindössze 20 éves focistáról Paulo Bento.

Habár Nélsonnak nagy jövőt jósolnak, most 20 évesen mégsem büszkélkedhet olyan referenciákkal, mint csapattársa, Cristiano Ronaldo ennyi idősen. Oliveira egy kis csapatnál, a Santa Marianál kezdte karrierjét, majd a Bragahoz igazolt, s végül 2009-ben a Benficánál kötött ki, azóta is ott játszik – igaz kétszer is kölcsönadták. Emellett 2006-tól szerepel a portugál nemzeti válogatott utánpótlásegységeiben – a legtermékenyebb évei a 2009/10-es, illetve a 2010/11-es szezon volt, ekkor 9-9 gólt lőtt.

A portugál válogatott nyilvánosságra hozott névsora: Rui Patricio, Eduardo, Beto , Bruno Alves , Fábio Coentrão, João Pereira, Pepe, Rolando, Ricardo Costa, Miguel Lopes, Carlos Martins, João Moutinho, Miguel Veloso, Raul Meireles, Ruben Micael, Custodio Castro, Cristiano Ronaldo, Hugo Almeida, Helder Postiga, Nani, Ricardo Quaresma, Silvestre Varela, Nélson Oliveira.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek