Starity

Gyereksztárok — hol tartanak most? IV.

2012. június 19. 11:11   |   Szerző: mayaa.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Újra egy csokorba szedtük az elmúlt idők legnépszerűbb gyereksztárjait, akik nem mellesleg ma is a legnagyobb hírességek közé tartoznak.

hirdetés
Gyereksztárok — hol tartanak most? IV.

Első körben a 80-as, 90-es évek legnépszerűbb gyermeksztárjairól volt szó, majd a második cikkben a gyermekként elismert, ám mára már elfeledett sztárokat mutattuk be. A harmadik részben találhatunk ma is ismert, valamint kevésbé ismert egykori gyermekszínészeket, most pedig megérkezett az újabb adag, amiben a mai legismertebb sztárokat vesszük górcső alá.

Miranda Cosgrove

A Nickelodeon egyik legnépszerűbb színésznője 2001-ben kezdte a karrierjét, amikor megkapott egy apró szerepet a Smallville című sorozatban, majd több kisebb mellékszereplés után a 10 éves lány Summer Hathaway karakterét játszotta a The School of Rock (Rocksuli) című filmben. 2004-ben a Drake and Joshban kapott szerepet, majd ezután jött 2007-ben az iCarly, ami meghozta a lánynak az áttörést és az elsöprő sikert. Azóta ő az egyik legnépszerűbb tinisztár, emellett énekesnői munkája is ismert.

Victoria Justice

Bár a konkurens csatornánál kapta első jelentősebb szerepét, az ő főszereplésével történő V, mint Viktória című Nickelodeon-sorozat hozta meg számára a sikert. A 19 éves színésznő már 8 évesen reklámfilmekben szerepelt, majd a Szívek szállodájában egy kisebb mellékszerepben láthattuk. Az első jelentősebb munkája a 2005-ös Zack és Cody életében való epizódszerep, aminek során rengetegen megismerték az akkor még 12 éves lány arcát. Ebben az évben már a Nickelodeon is felfigyelt rá, és Victoria a Zoey 101 című sorozatban játszotta Lola Martinezt. Több kisebb szerep után 2010-ben megkapta Tori Vega szerepét a Victoriousban, aminek köszönhetően a lány hatalmas hírnévre tett szert. A sorozat jelenleg is fut, emellett még több új filmben is szerepet vállalt. Mirandához hasonlóan ő is belekezdett az énekesi karrierje építésébe is.

Hilary Duff

Hilary jelenleg is az egyik legismertebb színész-énekesnő, aki szintén kislánykorában kezdte a karrierjét. Első szerepét 1997-ben kapta, azóta pedig szinte nem volt olyan év, amikor nem jött volna ki új filmje. 1998-ban ismerte meg igazán a világ, amikor eljátszotta a főszerepet a Casper és Wendy című filmben, azóta pedig rengeteget forgatott, például láthattuk őt a Lizzie McGuire-ban, a Tinikadétban, a Tucatjával olcsóbb második részében, ezenkívül epizódszerepeket is vállalt, például a Pletykafészekben és a Szellemekkel suttogóban is. Jelenleg nem forgat, minden idejét a márciusban született kisfia, Luca köti le.

Emma Watson

A színésznő is gyermekként, 11 éves korában robbant be a köztudatba, amikor a 2001-es Harry Potter és a bölcsek köve című filmben megkapta Hermione Granger szerepét. Azóta már véget ért a hét (egy dupla rész) filmből álló varázslótörténet, ám Emma még mindig olyan népszerű, mint a HP-őrület idején. Másfél évvel ezelőtt, az utolsó epizód végén sikerült megdöbbentenie a világot merész frizuraváltásával, ám bizonyosan hasznára vált, hiszen azóta is az egyik legnagyobb divatikonként tartják számon. Jelenleg új filjmjén, a The Bling Ringen dolgozik, ami igaz történeten alapul.

Dakota Fanning

Még mindig az egyik legnépszerűbb gyermekszínésznőként tartják számon Dakotát, habár a lány már a 18. évetévét is betöltötte. Már ötévesen a kamerák előtt állt, ezután több sorozatban is epizódszereplőként láthattuk, többek közt a Vészhelyzetben és a CSI: A helyszínelőkben is. A karrierje igazán 2001-ben idult be, szerepelt a Nevem Sam című filmben, amiért ő kapta a Screen Actors Guild Award-díjátadó egyik szobrocskáját, így ő lett a legfiatalabb, aki átvehette a kitüntetést. 2002-től szinte minden idejét a forgatások kötötték le, olyan filmek köthetők a nevéhez, mint a Nagydumás kiscsajok, Mindenütt nő, Világok harca, Malac a pácban vagy a The Runaways, de ezeken kívül még rengeteg szerepben láthattuk. 2009-ben egy nagyszabású moziban kapott szerepet, ugyanis a Twilight Saga második részétől kezdve ő alakítja Jane szerepét Robert Pattinson és Kristen Stewart mellett.

Josh Hutcherson

Bizony, az Utazás a rejtélyes szigetre és az Éhezők viadala apró termetű színésze is gyermekkorában kezde építeni a karrierjét, amikor a kis Josh még csak 9 évesen szerepet kapott a Becoming Glen című filmben, ám az első főszerep 2003-ig váratott magára, ekkor forgatta a Miracle Dogs című mozifilmet, majd a Chris és a csodaautó című alkotásban volt látható. Emellett olyan filmekben tündökölt még, mint a Polar Express, Papák a partvonalon, Manhattan kicsiben vagy a Rumlis vakáció. Bár már ugyan nem gyerekszínészként, de 2008-ban visszatért a mozivászonra az Utazás a Föld középpontja felé-ben Brendan Fraser oldalán, majd 2012-ben a film folytatásának tartott Utazás a rejtélyes szigetre-ben is szerepelt. Sokak számára azonban a neve csak a népszerű könyv alapján készült filmben, Az éhezők viadalában tűnt fel, azóta pedig ő az egyik legkeresettebb színész.

Shia LaBeouf

A Transformers-filmek sztárja már 12 éves korában is a színészkedéssel foglalkozott, első jelentősebb szerepe egy epizódszerep volt a Caroline in the City című sorozatban, ezután még több sorozat mellékszereplőjeként tűnt fel, pédául az X-aktákban vagy a Jesse-ben. Igazi népszerűségre ám csak akkor tett szert, amikor megkapta a főszerepét az 1999-től 2003-ig futó Disney-sorozatnak, az Even Stevensnek. Ezután kevésbé ismert szerepek következtek, majd 2007-ben ismét visszatért a Disturbia Thrillerben. A világméretű ismertség akkor érte el, amikor 2007-ben eljátszhatta Sam karakterét a Transformers című moziban, amiből azóta már a harmadik részt is bemutatták. Emellett 2008-ban feltűnt az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című filmben, valamint a következő évben egy tőle távol álló romantikus filmben, a New York, I Love You-ban is megmutatta a tehetségét. 2012-ben a The Wettest County in the World krimiben láthatjuk majd, valamint szintén idén a The Company You Keep thrillerben játszik főszerepet.

Hayden Panettiere

A bájos színésznő igazán korán, már 11 évesen kezdte színészi pályafutását, ám akkor csak egy kisebb reklámszerepben volt látható. 1997-től 2001-ig egy leukémiás lányt játszott a Guiding Light című sorozatban, emellett 2000-ben feltűnt az Emlékezz a titánokra! című moziban is. 2002-től 2006-ig olyan filmekben tűnt fel mint a Kisanyám – Avagy mostantól minden más, a Két világ között, a Pata – csata vagy a Jéghercegnő. Az igazi áttörést azonban Claire Bennett karaktere hozta meg neki a Hősők című sorozatban, így szinte az egész világ megismerte a lányt. Ezután több filmben is szerepet kapott, például ilyen a Hajrá csajok! 3, a Shanghai Kiss vagy a Lehetek az eseted. 2012-ben két filmet is forgat, a Downers Grove című horrorfilmet, valamit a The Black Hole Sci-Fi-t.

Amanda Bynes

Kevesen tudják, de Amanda is gyermekszínészként kezdte a karrierjét. 1996-tól 1999-ig kisebb szerepekkel kezdte, majd 1999-ben saját műsort kapott, a The Amanda Bynes Show-t. Ezután 2002-ben szerepet kapott a Minden hájjal megkent hazug című vígjátékban, majd ezután szikronszerepekben hallatta a hangját. A 2003-as év hozta neki az áttörést, amikor övé lett a Miről álmodik a lány? című film főszerepe, ami máig közkedvelt tinifilm. A szerep után egy kis kihagyás következett, majd három évre rá ő lett a Micsoda srác ez a lány című vígjáték főszereplője. Egyre kevesebbet szerepelt, de láthattuk még a Hajlakkban és a Könnyű nőcskében is, majd 2010-ben úgy döntött, hogy végleg felhagy a színészkedéssel. Egy időben saját divatmárkával is próbálkozott, legutóbb pedig a börtönbe kerülésével került a címlapokra.

Selena Gomez és Demi Lovato

Azt már bizonyára minden rajongó tudja, hogy Demi és Selena híres barátsága még 2002-ben kezdődött, amikor mindketten szerepeltek a Barney & Friends című gyerekeknek szóló sorozatban. Selenát több kisebb mellékszerep után 2007-ben a Varázslók a Waverly helyből Alex Russójaként érte az elsöprő világsiker, míg Demi 2008-as Rocktábor című filmben való szereplésének köszönheti sikerét, és ezután főszerepet is kapott a Sonny, a sztárjelöltben, valamint a Rocktáborhoz is készült folytatás. A barátnők egy közös Disney-filmet (Hercegnővédelmi program), is forgattak. Jelenleg külön dolgoznak, Selena akciófilmet forgat, míg Demit inkább a zenélés és az X Factor köti le mostanában.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek