Starity

A legjobb dalírókat díjazta a The Ivor Novello-díjátadó

2012. május 18. 09:09   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A The Ivor Novello-díjátadó minden évben díjazza a legjobb dalírókat a legjobb dalszöveg, legjobb filmzene és sok más hasonló kategóriában.

hirdetés
A legjobb dalírókat díjazta a The Ivor Novello-díjátadó

Minden évben egyszer dalírókat díjjaznak a The Ivor Novello-díjátadón. Itt kivételesen a dalok szövegeit értékelik, nem pedig a magát a zenét.

Adele egy különdíjat vehetett át a Rolling in deep című daláért, ami a legjobban megírt zeneszám lett, valamint az Év legjobb dalírója díjat is bezsebelte, amit Annie Lennox adott át. Ugyanabban a kategóriában a Someone like you és The Flood című dal is jelölve lett, utóbbi a Take That csapatától.

PJ Harvey Let England Shake elnevezésű albuma lett a Legjobb lemez, amivel kiütötte Adele 21 és Kate Bush 50 Words For Snow című albumát.

Lana Del Rey a Legjobb kortárs dal kategóriában győzedelmeskedett, míg a Legjobban megírt dal dalszövege díjat a feltörekvőben lévő Ed Sheeran kapta a The A-Team című zeneszámáért, amivel egy újabb szobrot vett el Adeletől, a Florence and the machine Shake it out a másik nagy vesztes.

Különdíjat kapott a Take That a hosszantartó, kiemelkedő zenei munkájukért. Gary Barlow fülig érő mosollyal vette át a díjat. „Dalíróként átvenni egy Ivor-díjat, semmihez nem hasonlítható ez az érzés.”

Jutalmazták a Legjobb tévés soundtrack és a filmzene kategóriában a Shadow Line című drámában elhangzó zenét, utóbbiban pedig The First Grader film zenéje nyert, veszítve a másik nagy esélyes, a We need to talk about Kevin filmzenéje ellen.

Ivor a Jazz zenét és dalszövegeket is értékeli. Ez évben Stan Tracey kapta a szobrot, míg régóta tartó dalszövegíró munkájáért Mark Knopfler kapott elismerést. Speciális különdíjat Jimmy Webb és Lord Andrew Lloyd Webber, Oscar, Golden Globe, 6 Laurence Olivier, 3 Grammy, Emmy, 7 Tony és tizennégyszeres Ivor-díjas zeneszerző, dal és musical író vehetett át.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek