Starity

Ma kezdődik az Eurovízió — a Compact Disco is színpadra lép

2012. május 22. 12:12   |   Szerző: prézli

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kedd este hivatalosan is kezdetét veszi az 57. Euróvíziós Dalfesztivál. Az első elődöntőben tizennyolc előadó fog versenyezni, köztük a hazánkat képviselő Compact Disco is.

hirdetés
Ma kezdődik az Eurovízió — a Compact Disco is színpadra lép
Fotó: Thomas Hanses / EBU

Hosszú előkészület után ma este 9 órakor Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban hivatalosan is kezdetét veszi az Eurovíziós Dalverseny. 18 ország előadója fogja megmutatni versenydalát, de a nézők csak 10-et juttatnak a döntőbe.

A Magyarországot képviselő Compact Disco a tizenötös rajtszámmal áll a színpadra. A srácokról pozitív véleménnyel vannak a kritikusok, szerintük az énekes, Csabi különleges atmoszférát teremt az arénában. Az együttes pirotechnikát is használ a produkcióhoz.

„A hétfői próba után kicsit csalódottak voltunk, mert katasztrofális volt az európai kontinens kontúrjaira épülő vizuális háttérvetítés, nem úgy csinálták, ahogy mi kértük. Szerencsére ma már minden rendben ment, a helyi illetékesek megértették, mit szeretnénk, például térben is lesznek ledfalak. És a végére egy meglepetés: a menedzsmenttel és a Magyar Televízióval konzultálva úgy döntöttünk, a dalban kétszer pirotechnika is lesz, a színpadon körben lángcsóvák között fogunk zenélni” – mesélte Lotfi Begi pénteken Bakuból telefonon az MTI-nek.

Az elődöntőket és a döntőt a Magyar Televízió élőben fogja közvetíteni. A kommentátor Gundel Takács Gábor lesz.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek