Starity

Akadályozza az eső a Cannes-i Filmfesztivált

2012. május 22. 17:05   |   Szerző: corny4

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az időjárás annyira nem kegyelmez a Cannes-i Filmfesztiválnak, hogy még az egyik fő mozitermét is tönkretette.

hirdetés
Akadályozza az eső a Cannes-i Filmfesztivált

A Cannes-i Filmfesztivált általában napos idő jellemzi, most azonban a folyamatosan szakadó eső még a berendezést is megrongálta. Az egyik legfőbb moziterem annyira beázott, hogy a szervezőknek le kellett mondani az ott tartott vetítéseket, és másik helyszínt kellett találni. A hatalmas sátort – ami a 60. terem elnevezést kapta – öt évvel ezelőtt, a fesztivál hatvanadik évfordulójára állították fel. Ez a helyszín modern és kényelmes fotelokkal kialakított terem. A szervezők azt állították, hogy a termet ma már lehet használni, mivel a felújítási munkálatai hétfő kora reggel megkezdődtek.

A francia Riviérán megrendezett fesztivál nyomott hangulatban telik, mivel az állandóan szakadó eső és szél miatt a tengerpart üres, a fesztiválozók benn rekedtek a fesztiválpalotában, és csak akkor jönnek elő, amikor a vetítések kezdődnek. A vörös szőnyeges bevonulásokon a sztárok esernyővel végigrohannak, és próbálnak nem elcsúszni a vizes lépcsőkön.

Így a szélvihar és az eső nemcsak a mechanizmus ellensége, hanem a hírességeké is, habár Diane Kruger megúszta, hisz ő is az esernyős sztárok közé tartozik. Tehát az eső nem éri gyönyörű haját és elegáns, csillogó Vivienne Westwood-ruháját, igaz, ezt partnerének, Joshua Jacksonnak köszönheti, aki úriemberként tartotta az esernyőt a színésznő feje fölött.


Diane Kruger és Joshua Jackson

Cannes immár a 65. filmfesztiválját rendezte meg, és Európa egyik legfelkapottabb rendezvénye. Május 16-án kezdődik, és 27-én ér véget, de ez idő között van válogatni való a művészfilmek között. A fesztivál házigazdája Bérénice Bejo, aki a The Artist 2011-es nagy sikerű film egyik főszereplője. Idén 91 filmet soroltat fel, és olyan hírességek a képviselők, mint Brad Pitt, Nicole Kidman, Bruce Willis, Sean Penn, Tilda Swinton valamint Marion Cotillard.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek