Starity

Érkezik Ryan Gosling Hey Girl könyve

2012. május 25. 19:07   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A sztár beleegyezett abba, hogy a F*ck Yeah Ryan Gosling és a Feminist Ryan Gosling elnevezésű Tumblr felhasználói profil bejegyzései könyvformában is megjelenjenek.

hirdetés
Érkezik Ryan Gosling Hey Girl könyve

Egy unatkozó tinédzser, Danielle 2008 óta üzemeltet egy Tumblr-oldalt, ami azzal foglalkozik, hogy mindenféle képekre, amiken Ryan látható, vicces (néhány tőle származó), életbölcsességet vagy feminista szövegeket ír, és azokat posztolja blogján. Ennek sémáján több hasonló oldal is elkezdett foglalkozni a témával, és mai napig napi több száz kép érkezik a feministryangosling és a f*ckyeahryangosling elnevezésű oldalakra.

A kanadai színész-énekes-rendező a Drive című filmje előtti promóció során megismerkedett a weboldalakkal, és egy interjúban fel is olvasott néhány vicces és feminista szöveget a képekről. Az egyik képen egy pingvint simogat, és a fotó szövege alapján a sztár járását pingvines totyogó járásnak nevezték, ami abszolút nem idegesítette fel, sőt, arra buzdította a kedves netezőket, hogy készítsenek több ilyen képet, mert azok nagyon megnevettetik. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a videó, amiben vörösödésig röhög a képeken és a feliratokon, majd vörös fejét, illetve kitörő röhögőgörcsét próbálja lapokkal takargatni, de ezzel nem ért el semmit, hiszen könnyeit törölgette néhány perccel később is. A sztár azzal is viccel a videóban, hogy filmet rendez, ami a Hey Girlről fog szólni.

Danielle naponta rengeteg képet hagy jóvá oldalán, és annak ellenére, hogy ő maga nem tartja vonzónak a sztárt, nagyszájú barátnőinek fejlesztgeti az oldalt, akik szerelmesek Ryanbe, és nem hagyják tanulni. Most már megéri naponta több órát szánni az újabb képekre, mivel megjelenik a könyvváltozat, ami Danielle Tumblr- és a f*ckyeahryangosling oldalának képeit gyűjti össze 128 oldalban. Az Amazonon a megjelenés időpontja augusztus 14-e, de a nagyobb újságok meglepően pozitívan nyilatkoztak, mint például a The Huffington Post vagy a Rolling Stone. A könyvet 7,31 dollárért lehet előrendelni. Az érettségi előtt álló fiatal szerint a befolyt összeg egy része a Ryan által támogatott jótékonysági szervezetekhez kerül, és a sztárt értesítették ügynökségén keresztül, aki áldását adta a projektre.

A Feminist Ryan Gosling: The Book című könyv eredetileg a más nevet viselt, ám Danielle megváltoztatta, mikor nemrégen a sztár megmentett egy újságírót, akit majdnem elütött egy taxi New Yorkban. A nagyobb amerikai oldalak a londoni újságírót feltűnési viszketegségben szenvedő férfiellenes embernek titulálták, a sztárt pedig feminista Chuck Norrisként szólították. A nő a Twitteren számolt be az eseményről, és blogjában írt arról, hogy két nap alatt három nagyobb amerikai talkshow adásba hívták el, és szerepet ajánlottak neki egy valóságshow-ban, amiből ő nem kért.

Ryannek is meg van a maga keresztje, őt némely oldal hazugnak állította be, hiszen szerintük akkor még Hong Kongban forgatott, mások mindenlében kanál Teréz Anyaként nevezték el. A könyv „megalkotója” ekkor döntött úgy, hogy akár tetszik akár nem, a feminist szó ott szerepel majd a címében. (A sztár már szedett szét két egymásnak eső megtermett embert New York utcáin, a konditeremből hazafelé menet, évekkel ezelőtt, amelyről videó is készült.)

A könyvből néhány kép ízelítőként megjelent:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek